2024.03.19, Kedd
Óvodaépítéshez vezetett Vértesszőlős ugrásszerű fejlődése
vertesszolos.hu

Óvodaépítéshez vezetett Vértesszőlős ugrásszerű fejlődése

MTI, kozbeszerzes.hu, vertesszolos.hu

2017.10.08. 12:21 - Antal Zsófia

A jelentősen megnövekedett gyermeklétszám miatt elfogytak a férőhelyek, most közel 400 millió forintból épül új, 1250 négyzetméteres nevelési központ.

Hirdetés

A vértesszőlősi önkormányzat beruházásában megkezdődött a Samufalvi Óvoda és Bölcsőde építése, ahol 125 gyermeket tudnak majd korszerű körülmények között fogadni - mondta el Nagy Csaba független polgármester. A beruházás értéke 380 millió forint, az összegből 150 millió forintot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert el a település.

A Múzeum utcában épülő 1250 négyzetméteres új nevelési központban öt óvodai csoport mellett két bölcsődei csoport indítását is tervezik. A szomszédos telken található egyébként a község iskolája is.

A nevelési központ kivitelezését a T-Mátrix Vállalkozási, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyerte el, a tatabányai cégen kívül ajánlatot tett még a Tanép-Építő Kft. és az Extréme-Park Környezetépítő Kft. is – derül ki a közbeszerzési értesítőből.

 

Az utóbbi években sok fiatal pár költözött a településre

A 3400 fős Vértesszőlősön jelenleg 110 gyermek jár a meglévő óvodába, melyet egy régi parasztházból alakítottak ki. Méretei és körülményei már nem felelnek meg az előírásoknak, és a település jelenleg nem tud új óvodai férőhelyet biztosítani.

A Tatabánya szomszédságában fekvő településen 15 évvel ezelőtt új családi házas övezeteket alakítottak ki, s a beköltöző fiatal párok gyermekei 4-5 évvel ezelőtt ugrásszerűen megnövelték az óvodai és bölcsődei férőhelyek iráni igényt – mondta el a polgármester.

Az épület kivitelezésének várható befejező időpontja 2018. július 1., mely után a terület rendezése, parkosítás, belső helyiségek berendezése következik, így a 2018-2019. nevelési év már a Samufalvi Óvoda és Bölcsődében kezdődik meg.

Mi épül?építőipari cégekTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)T-Mátrix Kft.óvodafejlesztésbölcsődeVértesszőlős

Hírlevél

Hirdetés