2024.04.18, Csütörtök
Fontos vízügyi nagyberuházást kivitelez a Strabag és a Hídépítő
dunakiliti.hu

Fontos vízügyi nagyberuházást kivitelez a Strabag és a Hídépítő

ted.europa.eu

2017.11.10. 12:21 - Antal Zsófia

A Dunán és a Tiszán is megújulnak a jelentős vízi műtárgyak, többek között a Kiskörei és a Dunakiliti vízlépcső.

Hirdetés

Megújulnak a kiemelt jelentőségű vízi létesítmények a Duna és a Tisza völgyében. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság összesen nettó 9 milliárd 623 millió forint értékben kötött szerződést a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) támogatásával megvalósuló „Nagyműtárgyak fejlesztése és rekonstrukciója” című projektre.

Mind a Tisza, mind a Duna völgyében a Nagyműtárgyak MBH-HÍD Konzorcium kivitelez, tagjai a Strabag Építőipari Zrt. és a Hídépítő Zrt.

A rekonstrukciós projekt keretében érintett Tisza-völgyi nagyműtárgyak a Kiskörei vízlépcső és a Nagykunság területén található Nyugati főcsatorna beeresztőzsilipje. A feladat másik részét képező Duna-völgyi nagyműtárgyak pedig a bajai Deák Ferenc zsilip, a Dunakiliti vízlépcső, a budapesti Kvassay zsilip, a Nicki duzzasztó és a Góri tározó zsilipje.

A projekt fő célja az érintett nagyműtárgyak átfogó rekonstrukciója (betonszerkezetek, acélszerkezetek, elektromos-, és gépészeti berendezések), mely révén biztosítható azok biztonságos, károkozás-mentes üzemszerű működése és fenntartása, valamint a vízgazdálkodási rendszer hatékonyabb és gazdaságosabb működtetése.

A-Híd Zrt.StrabagMi épül?BajaKörnyezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)TiszavízügyDunakiliti

Hírlevél

Hirdetés