2024.03.28, Csütörtök
Kulturális intézmények felújítására indul 7,5 milliárdos program
funiq.hu

Kulturális intézmények felújítására indul 7,5 milliárdos program

MTI

2017.11.13. 14:10 - Antal Zsófia

A Fonó Budai Zeneházzal kezdődik a magyar néptánc és népzenei együttesek szakmai munkáját elősegítő, jövőre is folytatódó Csoóri Sándor Program.

Hirdetés

A kormány 50 millió forintot biztosít a Fonó Budai Zeneház felújításának előkészítésére a népi kultúrát támogató Csoóri Sándor Program keretében - jelentette be Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár hétfőn Budapesten. Kifejtette, hogy a zeneház terei, infrastruktúrája, hangtechnikai eszközei egyaránt felújításra és fejlesztésre szorulnak, a november 8-i kormányhatározat ezért vette fel a Fonót a kulturális intézmények felújítási programjába. Az MTI információi szerint jövő nyáron indulhatnak a munkálatok, várhatóan a felújítás alatt is működik majd a pezsgő programéletet lebonyolító budai ház.

fotó: MTI

Az államtitkár beszámolt arról, hogy 1376 jogi személyiséggel rendelkező szervezet kap támogatást a most induló Csoóri Sándor Program keretében. Az idei 2,5 milliárdos támogatás jövőre 5 milliárdra nő, és az ideitől eltérően már nyílt pályázatot írnak ki rá. A kezdeményezés célja a hazai magyar és nemzetiségi, valamint a határon túli magyar néptánc-, népzenei együttesek és népdalkörök szakmai munkájának segítése. A programban a legalább két éve folyamatosan és rendszeresen működő nem hivatásos csoportok vehetnek részt.

Hoppál Péter megemlítette, hogy a Hagyományok Házának otthont adó Budai Vigadó épületének teljes felújítása jövő tavaszra fejeződhet be, így 2018 nyarától ismét a régi helyén folytathatja tevékenységét az intézmény.

Mi épül?közintézményekÚjbuda

Hírlevél

Hirdetés