2024.04.17, Szerda
Átadták Bonyhád több száz éves felújított hídját
Fotók: mti

Átadták Bonyhád több száz éves felújított hídját

mti, magyarepitok.hu

2018.01.02. 14:05 - Szabó Ákos

A barokk stílusú átkelőt mintegy 280 millió forintból újították fel.

Hirdetés

Egy 283 millió forintos projektben a korábban balesetben megsérült bonyhádi hidat az erdőkertesi Egomax Kft. újította fel és alakította át, az átkelőt kedden adták át. Az 1783-ban épült, valószínűleg már ekkor is kétlyukú Nepomuki Szent János híd gyámszerkezete három évvel ezelőtt egy balesetben megsérült, ezért volt szükség a most elvégzett munkálatokra. A fejlesztésről legutóbb augusztusban számoltunk be.

 

Megőrizték a híd barokk stílusjegyeit

Az állami tulajdonú Magyar Közút Nzrt. beruházásában megvalósult beruházás során a 16 méter hosszú, 3,5 méter széles, kőből készült átkelőn jelentős munkálatokat végeztek el. Miközben a Völgységi-patakon átívelő híd barokk stílusjegyeit megtartották és a névadó szent 1930-as években felállított szobrára is ügyeltek, visszabontották az elavult 12 tonnás teherbírású szerkezetet és új, 40 tonnás terhelhetőségű vázat építettek fel. Ezzel együtt monolit vasbeton-erősítést és új vasbeton támfalakat is kialakítottak.

 

Az átadási ünnepség

A hídhoz csatlakozva 180 méter új aszfaltburkolat is épült, illetve a 3 év során amíg le volt zárva, a település északi határában is épült egy átkelő, így már kijárata van a városnak a 6-os útra.

Mi épül?építőipari cégekútépítésMagyar Közút Nonprofit Zrt.hídfelújításBonyhádEgomax Kft.

Hírlevél

Hirdetés