2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Alsózsolcán létesít nagyüzemet egy építőipari alapanyaggyártó
ravaber.com

Alsózsolcán létesít nagyüzemet egy építőipari alapanyaggyártó

MTI

2018.03.21. 13:30 - Antal Zsófia

6,4 milliárd forintból jön létre új szigetelőanyaggyár belga-török beruházásban, mely nagyrészt exportra termel majd.

Hirdetés

A belga Ravago csoport és a török Besler Tekstil cég együttműködéséből létrejött Ravaber 6,4 milliárd forint értékű, 90 munkahelyet teremtő beruházást valósít meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alsózsolcán – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden.

A kormány 1,24 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással segíti a kőzetgyapotgyár felépülését, mely évente 36 ezer tonna szigetelőanyagot állít majd elő. A termékek kétharmadát a környező országokban fogják értékesíteni - tette hozzá Szijjártó Péter.

Tomas Keisers, a Ravago üzletágvezetője, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő (b-j) érkezik a beruházásbejelentő sajtótájékoztatóra, az Ibis Styles Budapest Airport Hotelben (fotó: MTI)

Tomas Keisers, a Ravago üzletágvezetője hangsúlyozta, hogy a szigetelőanyag-gyártás ígéretes jövő előtt áll, mivel az energiatakarékosság világszerte egyre fontosabb szempont. Terveik szerint az új üzem egyszerre járul hozzá a térség fejlődéséhez és a vállalat európai terjeszkedéséhez.

munkahelyekMi épül?építőipari alapanyagokszigetelésüzemépítésAlsózsolca

Hírlevél

Hirdetés