2024.03.28, Csütörtök
Átadták a Thyssenkrupp 33 milliárd forintos beruházását Jászfényszarun
fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Átadták a Thyssenkrupp 33 milliárd forintos beruházását Jászfényszarun

magyarepitok.hu

2018.03.02. 12:18 - Antal Zsófia

A Grabarics Kft. kivitelezésében épült fel a mintegy 31 ezer négyzetméteres autóipari gyár, ahol okos kormányrendszerek előállítása indul el.

Hirdetés

Elkészült a Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. zöldmezős, 33,5 milliárd forintos beruházással megvalósult új gyára Jászfényszarun. A német anyavállalat magyarországi leánycége a gyárban a Budapesten fejlesztett elektromechanikus kormányrendszerek, valamint hengerfejbe integrált vezérműtengelyek gyártását kezdi meg.

A képre kattintva galéria nyílik!

A 31.700 négyzetméteres üzem generáltervezője a Tecton Kft., kivitelezője pedig a Grabarics Kft. volt. Az átadó ünnepségen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, aki elmondta, hogy a kormány több mint 10,5 milliárd forintos támogatást nyújtott a fejlesztéshez, amely mintegy 500 új munkahelyet teremt a telephelyen 2019-ig.

„Az elmúlt években Magyarország az európai autóipar egyik fontos szereplőjévé vált, csak tavaly közel 480 ezer autó gördült le itt a szalagokról. Jászfényszarun a high-tech termékekre fektetjük a hangsúlyt: az elektromechanikus kormányrendszerekre, valamint a nagy hatékonyságú belsőégésű- és e-motorok alkatrészeire” - fogalmazott Karsten Kroos, a thyssenkrupp Components Technology üzletágának vezérigazgatója.

A thyssenkrupp Európában először Jászfényszarun von össze két különböző terméktechnológiát egy telephelyen. A tevékenységek összekapcsolása komoly előnyt jelenthet a költséghatékonyságban, és a vállalat ezeket a kettős telephelyeket az elmúlt években már sikeresen vezette be Kínában és az USA-ban.

A képre kattintva galéria nyílik!

Győriné Dr. Czeglédi Márta, Jászfényszaru polgármestere kiemelte, nagyon büszke, hogy Jászfényszaru adhat otthont 2017 legnagyobb zöldmezős beruházásának. Az átadón beszédet mondott Marc de Bastos Eckstein ügyvezető igazgató és Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője is.

A Thyssenkrupp AG világszerte 79 országban 156 ezer munkavállalót foglalkoztat, a vállalat Magyarországon 1999 óta van jelen, telephelyei Budapesten, Debrecenben, Győrben és Jászfényszarun találhatók. Jelenleg épül Derecenben a vállalat rugókat és stabilizátorokat előállító üzeme, amely még ebben az évben megkezdi a sorozatgyártást.

Galéria

Grabarics Kft.Mi épül?autóiparüzemépítészöldmezős beruházásJászfényszaru

Hírlevél

Hirdetés