2024.04.20, Szombat
Nagy átalakítás kezdődik a Széna téren és környékén
mapio.net

Nagy átalakítás kezdődik a Széna téren és környékén

MTI

2018.03.21. 14:12 - Antal Zsófia

A forgalmas II. kerületi helyszín rekonstrukciójára 2,5 milliárd forintot szán a főváros, hogy a szomszédos Széll Kálmán térhez méltóan szép terület jöhessen létre.

Hirdetés

A tervek szerint 2019 végére teljesen megújul Budapesten a II. kerületi Széna tér – jelentette be Tarlós István főpolgármester. Közölte: jövő év végére a felújított Széll Kálmán térhez méltó, megnövelt zöldterülettel rendelkező Széna tér jön létre.

Várhatóan a Széna téri buszpályaudvar más helyre kerül majd, erről folynak az egyeztetések. Megszűnik továbbá az Ostrom utca és a Hattyú utca közötti parkoló, valamint a két utca térhez kapcsolódó szakaszát is felújítják. A főpolgármester kitért arra is, hogy a Széna tér és a Széll Kálmán tér integrált egység, így döntöttek az előbbi megújításáról is.

A Széna téri buszpályaudvar (budapestcity.org)

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője elmondta: a rekonstrukciós munkálatok 2019 májusában kezdődhetnek meg, a teljes körű felújítás nagyjából bő fél évet vesz majd igénybe.

Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) II. kerületi polgármester közölte: a Széna tér megújítása a Blaha Lujza tér rekonstrukciójával együtt bekerült a főváros idei költségvetésébe: a tér 2,5 milliárd forintból újulhat meg.

Mi épül?II. kerületközterek

Hírlevél

Hirdetés