2024.03.29, Péntek
Inkluzív játszóház épült a fogyatékossággal élő gyerekek számára Budapesten
magyarepitok.hu

Inkluzív játszóház épült a fogyatékossággal élő gyerekek számára Budapesten

magyarepitok.hu

2018.04.12. 09:55 - Antal Zsófia

Az izgalmas, modern épületben, mely az Óbuda Group közreműködésével jött létre, a gyerekek együtt játszhatnak tipikus fejlődésű társaikkal.

Hirdetés

A Down-szindróma világnapján, március 21-én nyitotta meg kapuit a Rejtett Kincsek Down Egyesület inkluzív korai fejlesztőközpontja és játszóháza, a Csodavár Budapest. A játszóház felépítéséhez – mely az egyedi Csodavár-modell alapján valósult meg Budapest XV. kerületében – többek között az Óbuda Group nyújtott szakmai támogatást a tervezés, a műszaki ellenőrzés és a kivitelezés alatti műszaki támogatás területén. A kivitelezést a hatvani Építő-Trade Kft. végezte.

A képre kattintva galéria nyílik!

Egy évek óta üresen álló régi mozi épülete szolgált az új központ alapjául, toldalékai azonban bontásra kerültek. Ekkor egy nagyobb pince tárult fel, itt kaptak helyet a bővítés során a két szintet összekötő csúszdák, a gyerekek nagy örömére. A régi mozi földszintjén nagy közösségi játszótér és egy kávézó létesült, az új rész emeletén pedig egyéni és csoportos foglalkoztatók épültek, ahol speciális szakemberek segítik a gyerekek fejlődését.

Az Óbuda Group terveihez illeszkedően a játszóterek belsőépítészeti arculatát Kő Boldizsár álmodta meg, a kávézó és az öltöző berendezését pedig a Medence-csoport készítette. Az átalakítást követően az egykori mozi az új résszel együtt egy letisztult, modern stílusú épületté változott, megőrizve és kortárs elemekkel ötvözve a régi ház hangulatát. A közel 750 m2-es, akadálymentesített központ 8 fejlesztő szobával, tornateremmel, steampunk játszóházzal és multimédiás eszközökkel várja a gyermekeket.

A képre kattintva galéria nyílik!

 

Mit jelent a Csodavár-modell?

A modell szerint a legfontosabb a gyermekek integrált és játékos fejlesztése. Ennek érdekében olyan környezetet kell biztosítani a korai fejlesztésre váró gyermekek számára, ahol a fejlesztő központ egyben játszóház is, és ahol a fogyatékossággal élő és a tipikus fejlődésű gyermekek közös foglalkozásokon vehetnek részt, együtt fejlődhetnek.

Galéria

Óbuda GroupMi épül?építőipari cégekoktatási beruházásRákospalotaÉpítő-Trade Kft.

Hírlevél

Hirdetés