2024.04.17, Szerda
Több mint száz kamion kapott új otthont Esztergom mellett
illusztráció - botliktrans.hu

Több mint száz kamion kapott új otthont Esztergom mellett

mti

2024.03.20. 12:17 - Szabó Ákos

Magyar cég épített műszaki vizsgaközpontot és javítóbázist Táton.

Hirdetés

A száznál több kamionnal fuvarozó Botlik Trans Kft. műszaki vizsgaközpontot, javítóbázist és kamionmosót épített Táton, csaknem 600 millió forintos beruházással - közölte a társaság március 20-án.

A fejlesztés során a Nemzeti Közlekedési Hatóság által jóváhagyott típusfüggetlen vizsgacentrumot hoztak létre, ahol szállítmányozással foglalkozó vállalkozások járműparkjának műszaki vizsgáztatása, szervizelése és környezetvédelmi felülvizsgálata végezhető el.

A beruházás az uniós gazdaságfejlesztési és innovációs program (GINOP) 329 millió forintnyi támogatásával valósult meg.

 

Közel négy évtized alatt érte el mai méretét a cég

A Botlik család vállalkozása egyetlen billenőplatós tehergépkocsival indult 1986-ban, majd az ezredforduló után a nemzetközi fuvarozás vált a cég fő profiljává. Jelenleg több mint száz gépkocsi alkotja a társaság flottáját a 3,5 tonnás furgonoktól a nyerges szerelvényekig.

Évente 23 000 fuvart szállító járműveik átlagosan 150-160 ezer kilométert futnak Portugáliától Skandináviáig.

A Botlik-Trans Kft a régió egyik legjelentősebb integrált logisztikai megoldásokat nyújtó szolgáltatójává nőtte ki magát az elmúlt évtizedekben. A fuvarozás mellett raktárakat üzemeltetnek Budapesten, Dorogon, Esztergomban, Táton és Nyergesújfalun. A társaságban 170-en dolgoznak, 2021-ben a vállalkozás nettó árbevétele 5 milliárd forint volt, 2022-ben pedig elérte a 7,3 milliárd forintot.

Mi épül?Tátáruszállításlogisztikai központ

Hírlevél

Hirdetés