2024.04.16, Kedd
Raktárnak használt iskolából születik közösségi ház Barcson
illusztráció - alsozsolca.hu

Raktárnak használt iskolából születik közösségi ház Barcson

mti

2018.04.26. 14:09 - Hegedűs Gergely

A Gyermekesély programban 5,5 milliárd forint nyerhető el közösségi házak, játszóterek, gyerekházak építésére és felújítására.

Hirdetés

Közösségi házzá alakítanak egy volt iskolaépületet, az udvarán pedig játszóteret építenek Barcson, a beruházás alapkövét szerdán rakták le a Somogy megyei városban.


Nyolc hasonló beruházás indult a térségben

A jelenleg raktárnak használt egykori oktatási intézményben a tervek szerint már októbertől tartanak foglalkozásokat gyermekeknek, adósságkezelési és jogi tanácsadást felnőtteknek. A munkában civil szervezetek közreműködnek. A fejlesztést, valamint a szakmai rendezvényeket a térségben a Gyermekesély program keretében elnyert 600 millió forintból finanszírozzák.

Az alapkőletételen Czibere Károly, az Emmi államtitkára emlékeztetett, a barcsi térségben három tanoda és öt új Biztos Kezdet Gyerekház létesítése kezdődött meg az elmúlt hónapokban. Hangsúlyozta, a kormány elkötelezett abban, hogy minden olyan feltételt biztosítson a családok számára, amely megtöri a hátrányos helyzet átörökítését.


Miről szól a Gyermekesély program?

A 2022-ig tartó Gyermekesély program a 31 leghátrányosabb járást érinti. A 25,5 milliárd forintos keretösszegből 5,5 milliárd forint nyerhető el infrastrukturális beruházásokra, azon belül közösségi házak, játszóterek, Biztos Kezdet Gyerekházak építésére, felújítására. A program keretében 5 milliárd forintot szánnak kísérőprogramra, szakmai, módszertani háttértámogatásra.

Mi épül?közintézményekBarcsközösségi épületek

Hírlevél

Hirdetés