2024.03.19, Kedd
Pest megye határában épít sportcsarnokot a Fradi
Illusztráció

Pest megye határában épít sportcsarnokot a Fradi

magyarepitok.hu, turaitornaclub.hu

2018.05.02. 17:32 - Szabó Ákos

Az FTC kézilabdasport részlege kap új sportlétesítményt az Alföld és a Mátra határában fekvő Turán.

Hirdetés

Mintegy 2700 négyzetméteres kézilabda utánpótlás csarnokot építenek a Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye határában található Turán – derül ki a közbeszerzés adataiból. A Hevesy György Általános Iskola melletti területen elkészülő épületben egy szabványos 20x40 méteres játéktér mellett egy 500 fős lelátót is kialakítanak.

A fejlesztést a fővárosi BÁSTYA Millenium Zrt. és a szintén budapesti Bástya Millenium Trade Kft. konzorciuma nyerte el, a projekt összköltsége mintegy nettó 656 millió forint lesz. Az új kézilabda-csarnok finanszírozását részben a Magyar Kézilabda Szövetség, részben pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatta.

 

A turai diákok is használhatják a sportcsarnokot

Szendrei Ferenc turai polgármester korábban elmondta: a projekt tervezési szakaszában felmérték a szomszédos általános iskolával való együttműködési lehetőségeket is. A helyi Turai Torna Club kézilabda és tornaszakosztálya is jelentősen megerősödhet a beruházás eredményeként - derült ki a városvezető szavaiból.

A beruházást 2,3 ezer köbméternyi földmunkával alapozzák meg, majd előregyártott csarnokelemeket építenek fel. A munkálatok során várhatóan várhatóan 22,7 tonna acélszerkezetet használnak majd fel.

Mi épül?építőipari cégeksportcsarnokTuraBástya Millenium Zrt.

Hírlevél

Hirdetés