2023.03.31, Péntek
Három budapesti szálloda kap teljes felújítást

Három budapesti szálloda kap teljes felújítást

mti, magyarepitok.hu

2018.06.11. 09:16 - Hegedűs Gergely

A francia szállodaipari cég közel 12 milliárdos fejlesztéssel reagál a turizmus felfutására.

Hirdetés

Az Accor Hotels 35 millió eurót (mintegy 11,78 milliárd forintot) fordít fővárosi szállodáinak megújítására. A szállodalánc MTI-nek eljuttatott közleménye szerint a tavaly megkezdett munkálatokkal három szállodában eddig 261 szobát építettek át.


Hol történik a felújítás?

A Magyarországon 18 szállodát üzemeltető, francia cégcsoport tájékoztatása szerint a

  • a budai belvárosban a Mercure Budapest Buda (I. ker., Krisztina körút 41.-43.) teljes felújítása jövő év elejére készül el, amikor 400 új szobával várja vendégeit a hotel.
  • A pesti belvárosban a Mercure Budapest Korona (V. kerület, Kecskeméti utca 14.) teljes körű átalakítási munkálatai 2020 elején fejeződnek be.
  • A harmadik fővárosi szállodájuk, a szintén a pesti belvárosban álló Mercure City Center (V. ker., Váci utca 20.) hamarosan elnyeri végleges formáját.

A közlemény idézi Sabina Bartyzelt, a magyarországi Novotel és Mercure szállodák regionális üzemeltetési igazgatóját. A vezető kiemelte,

Budapest egyre vonzóbb úti cél mind a szabadidős, mind az üzleti, mind pedig a kettő ötvözetének számító "bleisure" utazók körében. „Trendi és biztonságos város” - tette hozzá.


A cégcsoport 4300 szállodával van jelen világszerte

Korábbi közlés szerint tavaly kiemelkedően, 15,4 százalékkal nőtt az Accor Hotels magyarországi szállodáinak nettó árbevétele, és meghaladta a 25,8 milliárd forintot. Luc Gesvret magyarországi vezérigazgató akkor közölte, az idén a tavalyihoz hasonlóan dinamikus árbevétel-növekedést terveznek, és több fejlesztést is végrehajtanak.

Az Accor Hotelsnek 250 ezer alkalmazottja dolgozik a csoport 4300 szállodájában a világ 100 országában, Magyarországon ezer munkavállalót foglalkoztatnak.

Mi épül?szállodaberuházásturizmus

Hírlevél

Hirdetés