2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Nemzetközi vállalatoknak képez munkaerőt Debrecen épülő iskolája
látványtervek: isd.debrecen.hu

Nemzetközi vállalatoknak képez munkaerőt Debrecen épülő iskolája

ted.europa.eu, isd.debrecen.hu

2018.06.21. 13:07 - Antal Zsófia

A több mint hétezer négyzetméteres épületet a HUNÉP kivitelezi 3,2 milliárd forintból.

Hirdetés

Új iskolát építtet Debrecen önkormányzata, az intézményben a diákokat nemzetközileg akkreditált pedagógiai program szerint oktatják majd. A program célja, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a városba települő nemzetközi vállalatok személyi állományi igényeit.

A Debreceni Nemzetközi Iskola egyes városi területek befektetési célú hasznosításának előfeltétele, ezért az önkormányzat tervei szerint legkésőbb 2019 szeptemberében meg kell kezdenie működését. A kivitelezési munkát a HUNÉP Universal Építőipari Zrt. végzi el, szerződés szerint nettó 3,25 milliárd forintból.

A 7384 négyzetméteres, pinceszint-földszint-emelet elosztású iskola a Nagyerdő mellett, Pallag településrészen, egy 50 ezer négyzetméteres ingatlanon épül fel. A köríves iskolaépülethez kapcsolódóan egy 21,4 m x 42,1 m-es, félig földbe süllyesztett tornaterem, 173 parkolóhely, kerékpártárolók és négy autóbusz várakozóhely is létrejön.

Az épület tetején 450 négyzetméternyi zöldtetőt alakítanak ki, és lesz egy közel négyezer négyzetméteres kültéri sportpálya is. Az iskola körül több mint 26 ezer négyzetméternyi parkot építenek.

iskolaépítésHunép Zrt.Mi épül?Debrecen

Hírlevél

Hirdetés