2024.04.20, Szombat
Új központot kapott az egyedülálló munkát végző Őrségi Nemzeti Park
Fotó: MTI

Új központot kapott az egyedülálló munkát végző Őrségi Nemzeti Park

mti, magyarepitok.hu

2018.07.01. 09:01 - Hegedűs Gergely

A nemzeti park területe jelentősen bővült, szakembereinek száma is csaknem megduplázódott, ez indokolta a fejlesztést.

Hirdetés

Új látogatóközpont és egy új fogadóközpont épített a Vas megyei Őriszentpéteren az Őrségi Nemzeti Park. A 2017-ben elkezdett zöldmezős beruházást a közbeszerzési adatok szerint a zalaegerszegi BMT Zrt. kivitelezte. A munkának köszönhetően közösségi- és kiállítóterek létesültek, amelyek különböző rendezvényeknek, köztük Natura 2000 szemináriumoknak adnak majd otthont.

A több mint 734 millió forint értékű fejlesztés elsősorban az Őrség és a hozzá tartozó Natura 2000-es területek étékeinek bemutatását szolgálja majd. A fejlesztéssel ugyanakkor az Őrségi Nemzeti Park igazgatósága is új otthont kapott.


Ezért volt hiánypótló

Az épületek avatásán Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára arról beszélt, az Őrségi Nemzeti Park 2002-ben az ország legkisebb nemzeti parkjaként alakult meg, nagyon kis létszámmal, alkalmas székház és infrastruktúra nélkül. „A területe az évek során jelentősen bővült, szakembereinek száma is csaknem megduplázódott, ezért hiánypótló volt a fejlesztés” – mondta a politikus.

Hozzátette, a park felvállalta többek közt a magyartarka marha és a muraközi ló génállományának megőrzését, amelyek egyedülállóvá teszik az itt folyó munkát.    

Mi épül?környezetvédelmi beruházásŐriszentpéterŐrség

Hírlevél

Hirdetés