2024.03.28, Csütörtök
Új üzemmel reagált a Volkswagen megrendelésére a móri autóipari cég
Fotó: MTI

Új üzemmel reagált a Volkswagen megrendelésére a móri autóipari cég

mti, magyarepitok.hu

2018.06.20. 12:10 - Hegedűs Gergely

A milliárdos beruházást emellett a közel százszázalékos kapacitáskihasználtság is indokolta.

Hirdetés

Uniós támogatással 950,27 millió forintos kapacitásbővítést hajtott végre a Fejér megyei Móron és a Tolna megyei Tamásiban az autóipari termékek - elsősorban motortéri csövek - gyártásával foglalkozó FHL Björn Hungary Kft.


Mind szakmai, mind mennyiségi szempontból hatalmas a kihívás

A beruházás egyik részeként Tamásiban az újonnan beszerzett termelő berendezések működtetéséhez egy gyártócsarnokot építettek. A fejlesztés másik részét a társaság közleménye szerint maga a gyártóeszközök és a kapcsolódó anyagmozgató eszközök beszerzése adta.

A fejlesztést az indokolta, hogy kapacitásaik kihasználtsága közel százszázalékos volt. Ráadásul egy a Volkswagen-csoporttól érkezett új megbízás mind szakmai, mind mennyiségi szempontból hatalmas kihívást jelent az alumínium alkatrészgyártás területén. Utóbbinak az ellátását biztosítják az új eszközöket, melyeket részletezett is a közlemény:

  • csőhajlító-gépek,
  • csőmegmunkáló cellák,
  • szivárgásmérők,
  • automatizált forrasztó állomások
  • és vákuum-mosógép került a társaság birtokába..


Több mint duplájára nőtt a nyereség

Az 1996-ban alapított cég a Széchenyi 2020 program keretében a projekt megvalósításához 427,63 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A beruházásnak köszönhetően a vállalat 210 munkahelyet megőrzött és 85 új munkahelyet teremtett.

A nyilvános cégadatok szerint a társaság 2016-os árbevétele elérte a hétmilliárd forintot, miközben a nyereség 4,2 millió forint volt. Tavaly a cég 7,5 milliárd forintos árbevétel mellett 9,4 milliós nyereséget realizált.

Mi épül?TamásiautóiparüzemépítéscsarnoképítésMór

Hírlevél

Hirdetés