2024.03.29, Péntek
Nyolcvan éves elmaradást hozhat be új piacával Esztergom
infoesztergom.hu

Nyolcvan éves elmaradást hozhat be új piacával Esztergom

MTI, esztergom.hu

2018.07.12. 13:08 - Antal Zsófia

A belvárosban közel 1 milliárd forintból épül fel az 1300 négyzetméteres árusítóhely, mely 2020 tavaszán nyithatja meg kapuit.

Hirdetés

Új piac épül Esztergomban: a város 974 millió forint támogatást kapott erre a célra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében – tájékoztatott a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat. Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke közölte: az új árusítóhelyet Esztergom történelmi belvárosában, a Simor János utca 26-32. szám alatti telektömbben hozzák létre. Az elnyert támogatás a beruházás teljes összegét fedezi.

A fejlesztés során egy csaknem 1300 négyzetméteres, bekeríthető és akadálymentes létesítményegyüttes épül, amelyben az őstermelők 58 standon kínálhatják áruikat, emellett mintegy húsz kisebb üzlethelyiséget és vendéglátóhelyet hoznak létre – ismertette Romanek Etelka polgármester. Hozzátette, hogy a létesítményben minden feltételt megteremtenek a színvonalas árusításhoz, s a fejlesztéssel a város nyolcvanéves elmaradást szüntet meg.

Az építési területen három beépített és egy üres telek található. Az érintett négy ingatlant a városi önkormányzat már megvásárolta, az egyik beépített területen található műemléképület homlokzatát megtartják. Az új piac 2020 májusának végén nyílhat meg.

Mi épül?Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)piacokEsztergom

Hírlevél

Hirdetés