2021.04.20, Kedd
Egy év alatt építette fel a törökbálinti városházát az Épkar és a Zeron
Fotók: Épkar Zrt.

Egy év alatt építette fel a törökbálinti városházát az Épkar és a Zeron

torokbalint.hu, magyarepitok.hu

2018.08.20. 11:08 - Szabó Ákos

A 2400 négyzetméteres látványos épületben posta és kormányablak is várja majd a helyieket.

Hirdetés

A hosszú hétvége szombatján hivatalosan is átadták Törökbálinton az új városházát. A figyelemfelkeltő épület munkálatait az Épkar Zrt. és a Zeron Zrt. konzorciuma végezte el, az építkezésről legutóbb a hónap elején számoltunk be.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

A 2400 négyzetméteres új önkormányzati és hivatali centrumot mintegy 1,2 milliárd forintból alakították ki. Az augusztustól augusztusig, egy év alatt felépült két szárnyból álló épület egyik részében a városvezetői irodákat és termeket adták át, a másik oldalon pedig a közügyi hivatalok készültek el. Itt többek között postahivatalt és kormányablakot is kialakítottak.

Az épület egyedi kinézetéhez az is hozzájárul, hogy a tervezők egy különleges, első pillantásra nem nyilvánvaló építészeti megoldással éltek: az épület vasbeton gerincéhez képest a házban síktörés figyelhető meg, a gerinccel egyetlen fal sem párhuzamos. A gerendamagasság így végig változik, az ablakok pedig trapéz alakúak.

 

 

Húsz éve tervezett projekt válhatott valóra

A közintézményt átadó polgármester kiemelte: most, hogy felépült a városháza, végre egy helyen, sok utazás nélkül és jó körülmények között intézhetik el hivatali ügyeiket Törökbálint lakói. Elek Sándor szavaiból kiderült: Törökbálint már a 90-es évek óta tervezi, hogy méltó önkormányzati központot építsen, a most elkészült épület pedig nagyon fontos lesz a település jövőjében is.

 

Elek Sándor polgármester

A városvezető beszédjében külön megköszönte a kivitelező Épkar és Zeron kiemelt figyelmét és munkáját is, illetve elismerését fejezte ki az épületen dolgozó szakembereknek is, Monori Csaba projektvezetőt külön kiemelve.

 

 

Galéria

Épkar Zrt.Mi épül?közintézményekTörökbálintZeron Zrt.

Hírlevél

Hirdetés

Hirdetés