2024.04.23, Kedd
Megérkezett Münchenbe a KÉSZ Csoport - több mint hatvan kolléga fedezi fel a BAU 2023 expót
Fotók és grafikák: KÉSZ Csoport

Megérkezett Münchenbe a KÉSZ Csoport - több mint hatvan kolléga fedezi fel a BAU 2023 expót

magyarepitok.hu

2023.04.19. 18:24 - Szabó Ákos

A vállalatcsoport stratégiájában és a kiállításon is kiemelt hangsúlyt kap a fenntarthatóság és a digitalizáció. Ebből logikusan következett, hogy minél több munkatársnak adjanak lehetőséget arra, hogy az eseményen személyesen is részt vehessenek.

Hirdetés

Négy év kihagyás után ismét megrendezték a müncheni BAU kiállítást, Európa legnagyobb építészeti, mérnöki, anyag- és rendszeripari expóját Németországban. A magyar építőipar innovációban is meghatározó szereplője, a KÉSZ Csoport több mint 60 fős delegációt küldött ki a müncheni vásárvárosba.

 

 

A cégcsoport tagvállalalatainak és stratégiai partnereinek vezetői, beszerző és értékesítő kollégái, projektmenedzserei és mérnökei is nagy számban vesznek részt a jelenleg is zajló eseményen, hogy első kézből értesülhessenek az iparági fejleményekről.

A résztvevők így testközelből ismerhetik meg az iparági innovációkat, előadásokat hallgathatnak meg, ápolhatják partnerkapcsolataikat (és újakat építhetnek ki), illetve előre megszervezett üzleti tárgyalásokon is részt vehetnek. A szakmai utánpótlás képzés tekintetében is kiemelten fontos az újdonságok megtekintése, illetve a szakmai előadásokon való részvétel, ugyanis ezáltal teljeskörű információkat kapnak a kollégák egy adott termékről.

 

Barócsi Róbert, a KÉSZ Metaltech Kft. ügyvezetője

Barócsi Róbert, a KÉSZ Metaltech Kft. ügyvezetője elmondta:

A vásár az építőipar minden szegmensét felvonultatta, - kiemelten figyelve az acélszerkezet és homlokzatburkolatok szegmensére – így az apró alkatrészektől egészen a komplex megoldásokig számos új szereplő is jelen volt az eseményen. Kifejezetten erős volt a digitalizációs tematika: a BIM-re épülő szoftveres megoldásokon túl, már az iparági igényekre reflektáló vállalatirányítási rendszereket is láttunk. Ahogyan azt már régóta hangoztatjuk, az iparágban szintet lépni a digitalizáció segítségével és a zöldebb, környezettudatosabb megoldásokkal lehet, így öröm volt látni ezeket a megoldásokat itt is. A KÉSZ Csoport kiemelten kezeli mind a két említett területet: a tavalyi évben elfogadásra került a cégcsoport BIM stratégiája, illetve az iparágban az elsők között indítottunk útjára egy ESG-szempontoknak is megfelelő fenntarthatósági programot.”

 

Fókuszban a fenntarthatóság és a digitalizáció

Az idei BAU-n több mint 2200 kiállító 200 000 négyzetméteren mutatja be az építőipar innovációit és trendjeit. A BAU 2023-on a fenntarthatóságra továbbra is kiemelt hangsúlyt helyeznek, külön tekintettel a gyártási és tervezési folyamatokra, illetve a megújuló energiát használó technológiákra, legyenek azok napelemek, vagy éppen zöld homlokzatok.

A KÉSZ Csoport munkatársai lapunknak külön jelezték, hogy a nyílászárók és transzparens szerkezetek fejlődése volt a leglátványosabb az elmúlt időszakban. A KÉSZ Csoport expón résztvevő kollégái azt is kiemelték, hogy a BIM informatikai fejlesztések tovább virágoznak, illetve az építőiparra testreszabott vállalatirányítási és vállalatintegrációs fejlesztések, megoldások is fontos szerepet kaptak a kiállításon.

Iparági hírekKÉSZ Csoportkonferencia

Hírlevél

Hirdetés