2024.03.28, Csütörtök
Így javítják a kerékpárúthálózatot a Nagykunság központjában
illusztráció (fotó: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu)

Így javítják a kerékpárúthálózatot a Nagykunság központjában

MTI

2018.08.26. 16:34 - Antal Zsófia

Jövő nyáron félmilliárd forintból kap új kerékpárutakat Karcag, miközben a meglévő infrastruktúra egyes elemei is megújulnak.

Hirdetés

Ötszázmillió forint támogatást nyert Karcag önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban kerékpárúthálózat-bővítésre és -felújítására - közölte Czampó Claudia projektmenedzser.

A fejlesztésben a Kisújszállási úti kerékpárutat új nyomvonalon kötik össze a Madarasi úttal, ahol szintén megújul több mint 3 kilométer hosszban a meglévő kerékpárút. Az új nyomvonalon kétoldali kerékpársávot, illetve önálló kerékpárutat építenek ki. Emellett egységes tárolókat is építenek a kerékpárok számára.

A Nagykunság központjának számító település önkormányzata azt kívánja elérni, hogy javuljon a városi, járásszékhelyi szolgáltatások megközelíthetősége: növelni akarják a belterületi kerékpárutak hosszát, és az újak építése mellett a régebbieket is felújítják. A projekt kivitelezése a tendereztetés után, a tervek szerint 2019 tavaszán kezdődik, befejezése 2019 augusztusában várható.

Mi épül?kerékpárútTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)Karcag

Hírlevél

Hirdetés