2024.04.25, Csütörtök
A gyógyszerészek világnapján adták át a Béres új épületét
MTI

A gyógyszerészek világnapján adták át a Béres új épületét

MTI

2018.09.25. 15:50 - Veres Ida

Az újonnan kialakított laboratóriumban és gyártóterületen olyan termékeket is előállítanak majd, amelyekre eddig nem volt lehetősége a cégnek.

Hirdetés

Új épülettel bővült kedden a Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyára. A gyógyszergyár 3,2 milliárd forint értékű fejlesztéséhez a Nagyvállalati beruházás támogatási program 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő forrással járult hozzá – derült ki az MTI híréből.

A beruházás keretében egy 2500 négyzetméter alapterületű, használaton kívüli élelmiszeripari üzemet vásárolt meg a magyar tulajdonú cég és alakított át. A Gyógyszerészek világnapján átadott épületben a legmagasabb elvárásoknak megfelelő, korszerű minőségellenőrzési laboratóriumot hoztak létre.
 

A labor lehetővé teszi az újfajta termékek előállítását

Az analitikai vizsgálati és kutatás-fejlesztési eszközök, valamint a gyártógépek telepítésével újabb infrastrukturális fejlesztést hajtott végre a cég:

bővítették a kutatás-fejlesztési bázisukat és újabb termékek gyártási feltételeit megteremtő gyártóterületet alakítottak ki.

A gyógyszeripar húzóágazat hazánkban

A beruházás keretében 37 új munkahelyet hoztak létre, így a helyben foglalkoztatottak száma a kezdeti 64-ről mára 300 fölé emelkedett. Orbán Viktor miniszterelnök az átadón felidézte, hogy az elmúlt több mint két évtizedben a Béres Gyógyszergyár szolnoki üzemében - a jelenlegi beruházást is figyelembe véve - 10 milliárd forint feletti értékben történt fejlesztés, a legutóbbi alig egy évvel ezelőtt. Elmondta továbbá, hogy Magyarországon közvetlenül 14 ezer embernek ad munkát a gyógyszeripar, közvetve pedig 34 ezer családnak nyújt megélhetést.

Mi épül?Szolnoküzemfejlesztésgyógyszeriparlaboratórium

Hírlevél

Hirdetés