2024.04.20, Szombat
Gyógyvíz lehet az épülő Belvárosi Sportközpont alatt
magyaridok.hu

Gyógyvíz lehet az épülő Belvárosi Sportközpont alatt

mti, magyarepitok.hu

2018.09.18. 13:39 - Szabó Ákos

A Fauna Duó Kft. és a Gesztelyi Zrt. kivitelezésében épülő budapesti sport- és wellnessközpont munkálatai közben zajló fúrási munkálatok sikerrel jártak.

Hirdetés

Termálvizet találtak a budapesti V. kerület Vadász utca 30. szám alatt épülő új uszodájának munkálatai közben végzett fúrásokon – jelentette be Szentgyörgyvölgyi Péter kerületi polgármester. A politikus hozzátette: a kitermelhető víz 57-58 Celsius-fokos és valószínűsíthető, hogy a gyógyvízzé minősítési eljáráson is megfelel majd a követelményeknek.

A Belváros-Lipótvárosban körülbelül egy éve jelentették be, hogy önkormányzati beruházásban többfunkciós sport-, wellness- és szabadidőcentrumot hoznak létre. A Fauna-Duó Kft. és Gesztelyi Építőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. konzorciuma kivitelezésében egy 4,99 milliárd forintos beruházásban felépülő új uszoda fejlesztéséről legutóbb a munkálatok júliusi elrajtolásakor számolt be lapunk.

 

Munkagépek az épülő Belvárosi Sportközpont építkezésén az V. kerületi Vadász utcában 2018. szeptember 17-én. (mti)

 

Közel 20 év után lesz újra uszoda a főváros szívében

A letisztult fehér homlokzatú, összesen hatszintes sport- és wellnessépületre korábban V30 Sportközpontént is hivatkoztak. A fővárosi V. kerületnek régebben is volt uszodája a Molnár utcában, azonban azt strukturális okokból 18 évvel ezelőtt be kellett zárni.

 

Az új komplexumban többek között

  • átadnak majd egy 25 méteres úszómedencét,
  • wellness- és fitnesz-létesítményeket alakítanak ki,
  • elkészül egy szabványméretű kosárlabdapálya,
  • edző- és fitnesztermeket vehet majd igénybe a látogatóközönség,
  • valamint egy látványos tetőteraszt is kiépítenek.

A beruházás új fejleményeit bemutató bejelentésben azt is hangsúlyozták, hogy létesítmény a nem a versenysportok, hanem a szabadidősportok igényeit figyelmbe véve épül meg.

 

 

Mi épül?gyógyfürdőkFauna Duó Kft.uszodaépítésBudapestGesztelyi Építőipari Zrt.Belváros-Lipótváros

Hírlevél

Hirdetés