2024.04.18, Csütörtök
Retro pompájában újult meg Angyalföld 90 éves művközpontja
budapest13.hu

Retro pompájában újult meg Angyalföld 90 éves művközpontja

mti

2018.09.11. 12:25 - Hegedűs Gergely

A Láng művház megőrizte régi stíluselemeit, de energetikai és gépészeti szempontból teljesen felújították.

Hirdetés

Átadták Budapesten a Nimród-Bau Kft. kivitelezésében felújított Láng Művelődési Központot. Az 1930-as években felépített, majd 1970-ben teljesen átépített intézmény fejlesztéséről a főváros XIII. kerületének önkormányzata számolt be az MTI-hez eljuttatott közleményében.

"Az épület megőrizte retro hangulatát, de funkcióiban a 21. század igényeihez igazították"

- olvasható a tájékoztatóban. A beruházásra 1,3 milliárd forintot fordítottak.

A felújítás során klubok és alkotókörök befogadására alkalmas elrendezést alakítottak ki. A különtermek tükörrel, balett-padlóval, zajszigeteléssel készültek el, a klubterem mobilizálható berendezést kapott, a színház- és koncertteremben pedig 6x8 méteres mobilszínpad épült. A kiállító terek, öltözők, raktárak, irodák is megújultak, minden helyiség teljes körű akadálymentesítéssel és wifi kapcsolattal valósult meg

 

A legmoderebb színpadtechnikát kapta az épület

Az átadón Tóth József (MSZP), a kerület polgármestere elmondta, az épület bizonyos építészeti elemeit megőrizték. Ugyanakkor energetikai és gépészeti szempontból teljesen felújították, a beltér is megújult, a színháztermet a legmodernebb digitális hang- és fénytechnikai eszközökkel szerelték fel.

A főbejárat változatlanul a Rozsnyay utca felől nyílik, de oldalsó és hátsó gazdasági bejárat is létesült a nagyterem és a büfé jobb kiszolgálására.

A Láng Művelődési Központ 1997 márciusában került a XIII. kerületi önkormányzat tulajdonába, miután a Láng Gépgyártól megvásárolták az ingatlant.

Mi épül?művelődési házak

Hírlevél

Hirdetés