2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Bővül a bőcsi Borsodi-gyár: közép-európai exportközpont lesz
Fotók: borsodisorgyar.hu

Bővül a bőcsi Borsodi-gyár: közép-európai exportközpont lesz

vg.hu

2018.10.13. 10:30 - Szabó Ákos

Megduplázza külföldi áruforgalmát egy körülbelül 3,7 milliárdos fejlesztéssel a cég, évi 2,5 millió hektóliterre növelik az óriássörfőzde kapacitását.

Hirdetés

Már idén ősszel megkezdődnek az új fejlesztések a Borsodi Sörgyár Kft. Miskolc közelében fekvő bőcsi sörgyárában – derül ki Vuleta Zsolt ügyvezető a Világgazdaságnak adott interjújából. Miközben a vállalat jelenleg is új innovatív technológiákat szerel fel, most a doboztöltő kapacitás bővítésére kerül sor.

A cég a két, összesen 12 millió eurós fejlesztéssel (3,7 milliárd forint) évi 2,5 millió hektóliterre növeli gyártási teljesítményét. A Borsodi tisztviselője elmondta:

ez 500 millió korsó sörnek felel meg.

 

Horvátországba és Csehországba is szállítunk sört

 

 

Jelenleg is az épületgépészeti munkák zajlanak Bőcsön, a két fejlesztés együttes eredményével pedig megduplázza majdexportját az amerikai-kanadai Molson-Coors-csoporthoz tartozó Borsodi. Innen fogják ellátni a horvát és a cseh piacot is és a beruházással legalább 10 százalékkal növelik a gyárban jelenleg foglalkoztatottakat.

A sörfőzde-komplexumban a termelés szervezésében és a logisztikában is fejlesztenek, mivel rohamosan megnő a kimenő kamionok, országúti tankerek száma – derül ki még az interjúból.

Mi épül?logisztikai központépületgépészetélelmiszeriparüzemfejlesztéslogisztikaBőcs

Hírlevél

Hirdetés