2024.03.29, Péntek
Már szerkezetkész Miskolc új uszodája
illusztráció

Már szerkezetkész Miskolc új uszodája

mti

2018.11.28. 16:37 - Hegedűs Gergely

A megyeszékhely belvárosában egy többfunkciós sport- és szabadidőközpont jön létre.

Hirdetés

Szerdán tartották a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon számára épülő sportlétesítmények bokrétaünnepségét. A Tiszáninneni Református Egyházkerület a fenntartásában lévő iskolában tornacsarnokot és uszodát épít a mindennapos testnevelés biztosítása érdekében.


Három iskola is használhatja tesiórákra 

A több mint 2,3 milliárd forintos beruházást a miskolci FK-Raszter Építő Zrt. kivitelezi. A sportkomplexum uniós és kormányzati forrásból, valamint a Tiszáninneni Református Egyházkerület támogatásából épül meg. A fejlesztés félig elkészült, a kivitelezés várhatóan a jövő év nyarára fejeződik be.

Az uszodával és egy szabvány méretű kézilabdapályát tartalmazó teremmel Miskolc belvárosában egy többfunkciós sport- és szabadidőközpont jön létre. Az uszodát a gimnázium diákjai mellett két belvárosi általános iskola tanulói is használhatják majd; a kora reggeli, késő esti órákban, hétvégenként és a tanítási szünetek alatt a városlakók is.

Az ünnepségen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte: a bokrétaünnepség több évszázados hagyományra tekint vissza. "Egy ilyen ünnepség a fizikai munka becsületéről, valamint Isten áldásáról is szól, és a köszönetről is" - fogalmazott a politikus.

Mi épül?sportberuházásokuszodaépítésMiskolcFK Raszter Építő Zrt.

Hírlevél

Hirdetés