2024.10.22, Kedd
Elkészült a XVI. kerület új bölcsődéje
Fotók: Épkar Zrt./Facebook

Elkészült a XVI. kerület új bölcsődéje

magyarepitok.hu

2024.10.21. 12:28 - Szabó Ákos

Az Épkar közel 1000 négyzetméteres épület fejlesztését végezte el.

Hirdetés

Október 17-én ünnepélyesen átadták a fővárosi XVI. kerületi Cseperedő Bölcsődét – derül ki a beruházó kerületi önkormányzat közleményéből és a kivitelező Épkar Zrt. Facebook-posztjából

 

Kovács Péter

A rendezvényen Kovács Péter kerületi polgármester többek között felidézte, hogy az épület eredetileg is - ám utoljára 40 éve - bölcsődei funkciót látott el, a mostani teljes külső és belső átalakulás mellett többszöri funkcióváltáson is átesett az elmúlt évtizedekben: adott már otthont általános iskola alsó tagozatos diákoknak, de munkaügyi központ is üzemelt a falai között.

 

 

Kivés Zoltán önkormányzati helyettes államtitkár a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumot képviselve elmondta: a bölcsőde átadása a közösség fejlődését is jelenti. Szatmáry Kristóf helybeli országgyűlési képviselő felszólalásában szintén a beruházás családtámogató szerepét hangsúlyozta.

 

64 újabb kisgyermekre tudnak vigyázni

A munkálatok 2023 júniusában rajtoltak el a Lándzsa utcai lakótelepen a Vívó utcában, ahol öt csoportos bölcsődét alakítottak ki, melynek hasznos alapterülete 954 négyzetméter. Az intézmény energiaellátásáért részben egy geotermikus hőszivattyú felel. Játékudvart is építettek, illetve egy jól felszerelt tornaterem és egy sószoba is várja majd a kisgyermekeket.

 

 

A projekt mintegy 800 millió forint uniós támogatással, valamint állami és önkormányzati források felhasználásával, összesen 934 millió forint értékben valósult meg.

A fejlesztés eredményeként 64 kisgyermek részére biztosítanak majd napközbeni ellátást, amivel 2006 óta a kerületi bölcsődei férőhelyek száma 2,5-szeresére nőtt, illetve 18 új munkahelyet is teremtettek.

 

 

Galéria

Mi épül?Épkar Zrt.bölcsődeXVI. kerületBudapest

Hírlevél

Hirdetés