2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Új bölcsőde épül Budapest külső kerületében
Látványterv: Épkar Zrt./Facebbok

Új bölcsőde épül Budapest külső kerületében

magyarepitok.hu, EKR, kozbeszerzes.hu

2023.08.10. 07:30 - Kolinek Nóra

A közel 1000 négyzetméteres épületben 5 csoportszobát alakít ki a kivitelező Épkar Zrt.

Hirdetés

2023 júliusában kezdődtek meg a fővárosi Cseperedők Bölcsőde munkálatai. A XVI. kerületi Vívó utcában épülő intézményről szóló hírt az kivitelező Épkar Zrt. osztotta meg közösségi oldalán. A közbeszerzési adatok alapján az ajánlatok elbírálása szerint a projekt nettó 735 millió forintból valósul meg.

A Vivó utcai ingatlanon a meglevő épület átalakításával hoznak létre öt csoportos bölcsődét, melynek hasznos alapterülete 954 négyzetméter.

A teljes épületgépészeti kiépítés során padlófűtést és radiátoros rendszert alakítanak ki, 1560 méter talajszonda fúrással inverteres geotermikus hőszivattyút építenek be, 22 kW-os napelemet telepítenek. Kialakítanak még egy melegítő konyhát, kiépítik a külső közműveket, és az erős- és gyengeáramú rendszert.

 

Az intézmény egy korábbi munkaügyi központ átalakításával épül meg

Kovács Péter, a kerület polgármestere korábban úgy nyilatkozott:

„Örvendetesen fiatalodik a kerület lakossága, amit az is jelez, hogy újra és újra elfogynak a bölcsődei férőhelyek, hiszen sok fiatal család vásárolt itt házat vagy lakást a CSOK és babaváró felhasználásával.”

Kovács Péter ismertette, hogy két éve elkészült a Felsőmalom utcai bölcsőde bővítése, így akkor jutott hely minden (addig várakozó) kisgyereknek, de mostanra ismét megnőtt a bölcsődei várólista, ezért a Fejlődő Kertváros Programnak megfelelően 2023-ban bölcsődeépítésbe is kezd az önkormányzat.

A Lándzsa utcai lakótelepen, közvetlenül az óvoda szomszédságában álló üres önkormányzati épületben korábban munkaügyi központ működött, ennek átalakításával épül fel az új bölcsőde. A kerület vezetője úgy tájékoztatott, hogy a tervek már a múlt évben elkészültek.

 

 

Mi épül?Épkar Zrt.Budapestbölcsőde

Hírlevél

Hirdetés