2024.06.13, Csütörtök
Megújult az egyik legismertebb fővárosi kirándulóhely
MTI

Megújult az egyik legismertebb fővárosi kirándulóhely

MTI

2018.11.23. 09:35 - Antal Zsófia

A Normafán ezúttal a Libegő környékét korszerűsítették, mely most sokkal jobban kiszolgálja a túrázók igényeit.

Hirdetés

Megújult a Libegő János-hegyi végállomásának környéke a Normafán. A volt parkoló területén pihenőpark létesült mobil pavilonokkal, asztalokkal, padokkal és illemhellyel, és az egykori Jánoshegyi vendéglő volt teraszrészének alapzatát megerősítették. Itt egy kilátópontot alakítottak ki, amely kerekesszékkel is megközelíthető. A területet csütörtökön adták át.

Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere ismertette, lassan már öt éve a kormány támogatásával végzik a Normafa fejlesztését. Jelen beruházás több mint 130 millió forintból valósult meg. Célja egy olyan pihenőpark kialakítása volt, amely mind funkciójában, mind letisztult formavilágával alkalmazkodik az erdőhöz, és kiszolgálja a kirándulók igényeit. Ezért a korábbi aszfaltburkolatot nagy részen cserjékkel, fákkal beültetett zöldfelületek váltották fel, az ösvényeket stabilizált murva burkolat fedi.

Hozzátette: a Normafa Park fejlesztése folytatódik, jelenleg is folyik a sífutó- és szánkópálya engedélyezési eljárása. A remények szerint jövő ilyenkor már üzemelnek majd.

Mi épül?közterekökoturizmusXII. kerület

Hírlevél

Hirdetés