2024.03.28, Csütörtök
Ezerhatszáz családot segít Debrecen új gyermekjóléti központja
MTI

Ezerhatszáz családot segít Debrecen új gyermekjóléti központja

MTI, kozbeszerzes.hu

2018.12.13. 10:29 - Antal Zsófia

A helyi cég által felépített épület megszünteti a korábbi széttagolt működést, és modern környezetbe helyezi az ellátást.

Hirdetés

Átadták a debreceni család- és gyermekjóléti központ új épületét szerdán. Papp László, Debrecen polgármestere elmondta: az intézmény eddig a város hat különböző pontján működött. Az egységesítés 600 millió forintos beruházással jött létre a Thomas Mann utcában, a helyi Épkerservice Zrt. kivitelezésében. Ebből 500 millió forint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) származik, 100 millió pedig önkormányzati támogatás.

A központ 52 munkatársa 1600 családdal, összesen 1100 gyermekkel áll kapcsolatban. A mintegy 1000 négyzetméteres modern épületet a generációk közötti kapcsolattartás helyének is szánják, ezért itt végezhetik munkájukat a város nyugdíjasszervezetei is.

fotó: MTI

Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára közölte: a költségvetésben a család- és gyermekjóléti központoknak az alapszolgáltatásokon túli, szociális segítéssel összefüggő feladataira 2019-től 5,8 milliárd forint áll rendelkezésre.

Mi épül?Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)DebrecenÉpkerservice Zrt.

Hírlevél

Hirdetés