2024.04.20, Szombat
Húszezer négyzetméteres csarnokkal bővíti miskolci gépgyárát a Bosch
Illusztráció (electrive.com)

Húszezer négyzetméteres csarnokkal bővíti miskolci gépgyárát a Bosch

mti

2018.12.04. 12:51 - Szabó Ákos

A német gépgyártó 14 milliárd forintos fejlesztése 2019 végére készül el.

Hirdetés

Tovább erősít Miskolcon a Bosch: miután a német vállalat tavaly logisztikai központot adott át Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban, most ott működő elektromos szerszámokat előállító üzemközpontot fejlesztik tovább. A Bosch, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium közös délelőtti sajtótájékoztatóján bejelentették: egy 20 ezer négyzetméteres gyártócsarnokot kap a létesítmény.

 

Folytatódhat a Bosch magyarországi növekedése

A 14 milliárd forintos beruházásban ezzel együtt egy akkumulátor kompetencia központot is kialakítanak – derült ki az eseményen. A Bosch fejlesztése elkészültével 1200 munkavállaló költözhet majd át bérelt ingatlanokból az új helyszínre. Az állam az építkezés megvalósulását 3,5 milliárd forinttal támogatta.

 

Fükő László (mti)

 

Fükő László, a Bosch érintett hazai leánycégének ügyvezető igazgatója kifejtette: az elektromos eszközgyár tevékenységei egy részének új csarnokba történő áttelepítésével a vállalat nagyobb területen folytatja a termelést, ezáltal csökkenti a költségeket.

Az átszervezés további növekedési lehetőséget is jelent

- tette hozzá.

Az új egységben vezeték nélküli elektromos szerszámokat (többek között fúrókat, fűrészeket, multifunkciós szerszámokat és sövényvágókat), illetve több típusú akkumulátort gyártanak majd. Az irodák mellett kantint, laborokat valamint 100 új parkolóhelyet is kialakítanak. A csarnok építése már elkezdődött és várhatóan 2019 végén fejeződik be be.

Mi épül?üzemépítéscsarnoképítésMiskolcüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés