2024.04.25, Csütörtök
Így halad az M3-as mogyoródi csomópontjának építése
Illusztráció (Bernát Benjámin, magyarepitok.hu)

Így halad az M3-as mogyoródi csomópontjának építése

NIF Zrt.

2019.01.24. 10:23 - Almási Krisztina

A HE-DO, a Penta és a KM Építő kivitelezésében elindulnak a felüljáró építéséhez kapcsolódó munkák ideiglenes forgalomkorlátozás mellett.

Hirdetés

Az időjárás függvényében hamarosan megkezdődnek az M3-as autópálya Budapestről Nyíregyháza irányába haladó oldalán a felüljáró kialakításának állványépítési munkálatai a HE-DO Kft., a Penta Kft. és a KM Építő Kft. kivitelezésében – derül ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) közleményéből.

A felüljáró az M3-as autópálya 19. kilométernél épül meg, és az állványzat felállításához először a külső és a leállósávot zárják le. A szükséges munkálatok elvégzését követően ezeket a sávokat megnyitják, hogy a belső sáv lezárásával ott is biztonságosan dolgozhassanak. Így az építési munkálatok idején egy vagy két sávon folyamatosan haladhatnak majd az autósok 80 km/h-s sebességkorlátozással.

Ezt követően a Budapest felé haladó pálya felett folytatódnak a munkálatok, hasonló terelési kialakítással.

Tavaly júniusban már elkészültek az autópályát keresztező híd szélső pillérei, és elkezdték a déli körforgalom bekötő ágának építését, 2018 végén pedig az épülő felüljáró gerendáit emelték be.

A Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új M3-as autópálya csomópontjának építése megfelelően halad. A beruházás befejezése idén nyáron várható.

Penta Általános Építőipari Kft.HE-DOKM Építő Kft.Mi épül?autópályaútépítésFótútfelújításM3-as autópályaMogyoród

Hírlevél

Hirdetés