2024.05.18, Szombat
Leromlott épületből születik különleges szakképző központ Tatabányán
Illusztráció: a Soproni Szakképzési Centrum (cyberpress.hu)

Leromlott épületből születik különleges szakképző központ Tatabányán

MTI

2019.01.21. 08:24 - Hegedűs Gergely

Az egyes ágazatokhoz tartozó tantermekben az összes olyan eszköz rendelkezésre áll majd, mely az adott szakma elsajátításához szükséges. Többek közt a gépészet, az informatika és az elektronika is teret kap.

Hirdetés

Tatabányán 2,4 milliárd forintos beruházással átalakítják a volt városi kollégium leromlott épületét. A városháza tájékoztatása szerint a projektben

az ország egyik legkorszerűbb eszközökkel felszerelt szakképzési központját hozzák létre.


Két korábbi intézményből születik egy új

A kivitelezés során az épület homlokzati hőszigetelést kap, míg a belső térelválasztó falakat áthelyezik, ezzel biztosítva a tér optimálisabb kihasználását. Az épület átalakításának várható befejezése 2020. február, a projekt zárása 2020 tavaszán várható.

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint az épület a megyeszékhely két szakképző intézményének összevonásával megalakult Tatabányai Szakképzési Centrum Műszaki Szakgimnáziumának ad otthont. Az intézményben tanuló diákok létszáma eléri a 850-et. A kormány a Modern városok program keretében támogatja a kollégium átalakítását.


A gyárakban is megtalálható eszközök a tantermekben

A fejlesztés célja, hogy a szakgimnázium alkalmassá váljon a gépészet, a közlekedésgépészet, a vegyészet, az informatika, az elektronika, továbbá tizenkét szakképesítés esetében a képzésre.

Az új központ célja, hogy kiegészítse a vállalatoknál folyó gyakorlati képzést a kor követelményeinek megfelelő, modern eszközparkkal.

A volt kollégium épületében kabinetrendszerben helyezik el az egyes ágazatokhoz tartozó egységeket, egy-egy speciális tanteremben az összes olyan eszköz rendelkezésre áll, mely az adott ágazat vagy szakma elsajátításához szükséges. Itt a diákok a gyárakban is megtalálható, korszerű eszközökön sajátíthatják el a különböző munkafolyamatokat.


Átfogó program indul Tatabányán

Berczellyné Nagy Marianna, a Tatabányai Szakképzési Centrum főigazgatója az MTI-nek korábban elmondta, a kormány a Modern városok program keretében együttműködési megállapodást kötött az önkormányzattal Tatabánya oktatásfejlesztési programjának kidolgozásáról.

A program kiterjed az Árpád Gimnázium reálgimnáziummá fejlesztésére, az államilag finanszírozott műszaki felsőoktatási képzés megvalósítására, a duális képzés bevezetésére, valamint a korszerű szakképző központ kialakítására.

Mi épül?szakemberképzésTatabányaiskolafelújításoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés