2024.04.20, Szombat
Plácido Domingo és a Lazio avatják fel a Szegedi Ifjúsági Centrumot
Fotók: Market Építő Zrt./Molnár Péter

Plácido Domingo és a Lazio avatják fel a Szegedi Ifjúsági Centrumot

delmagyar.hu, magyarepitok.hu

2019.01.02. 11:56 - Szabó Ákos

A Market kivitelezésében felépülő nagyszabású sport- és közösségi létesítmény munkálatai a jelentős havazások ellenére is ütemterv szerint haladnak, az átadás nyáron várható.

Hirdetés

Nagyszabású beruházás zajlik Szegeden, melynek során a Dorozsmai út mellett egy több mint tízhektáros területen többek között sportszállót, labdarúgó stadiont, közösségi- és sportcsarnokot, illetve szabadtéri színpadot kap a város. A munkálatokat a Szeged-Csanádi Egyházmegye megbízásából a Market Építő Zrt. végzi el mintegy 9,4 milliárd forintos költséggel.

A stadion kivitelezése legmagasabb pontját augusztusban érte el, illetve a nyár végén már állt a multifunkciós csarnok épülete is. A Délmagyar.hu most arról számolt be, hogy a Market tájékoztatása szerint továbbra is ütemterv szerint halad a munka a havazások ellenére.

 

 

A lap információi szerint miután a belső válaszfalak már állnak, az elkövetkező időszakban a burkolási és festési feladatokra helyezik a hangsúlyt, valamint kívülről a homlokzat befejezése és a nyílászárók beépítése van hátra. Emellett a Market jól halad a külső utak és járdák építésével is.

A fejlesztéssel kapcsolatban Kiss-Rigó László megyés püspök is interjút adott a lapnak: elmondta, hogy nagyobb kulturális eseményeket is tartanak majd az épülő ifjúsági centrumban.

Évente több ilyen jellegű programot szeretnének, elsőként Plácido Domingo spanyol operaénekes ad augusztusban koncertet az új stadionban, már folyamatban van a szerződés aláírása

- fejtette ki az egyházi vezető.

 

Konferenciaközpontként is működhet majd a stadion

Hozzátette: a 8 ezer fő befogadására képes stadion többfunkciós lesz, konferenciaközpontként is szeretnék használni, akár közösségi programokra is. "Az egyházmegyének nyolcvan köznevelési intézménye van közel tízezer diákkal, valamint négyezer állami gondozottat is patronálunk, közösségi programjaiknak is kiváló helyszíne lesz az ifjúsági centrum" – mutatott rá, majd hozzátette: a hiánypótló beruházás nyárra készül el.

 

Fontos cél az utánpótlás fejlesztése

Emellett az épülő műfüves edzőpályákat a Szeged-Grosics Akadémia háromszáz fiatal focistája is használhatja majd. Az egyházmegye célja, hogy a csapat egyre magasabb osztályokba jusson, illetve segítse az utánpótlást is. Kiderült még: az új stadiont egy nagyszabású meccsel avatják fel a nyáron: az olasz Serie A-ban játszó Lazio látogat majd el szegediek új otthonába.

Market Építő Zrt.Mi épül?stadionépítéssportberuházásoksportcsarnokSzegedkulturális központközösségi épületek

Hírlevél

Hirdetés