2024.02.23, Péntek
Félszáz kajak-kenus telephelyet fejlesztenek országszerte
illusztráció - godikajak.hu

Félszáz kajak-kenus telephelyet fejlesztenek országszerte

MTI

2019.02.14. 14:37 - Nagy Eszteranna

Bővítéssel folytatódik az UTE-létesítmény felújítása Óbudán: új emeletet és egy komplett női szárnyat alakítanak ki.

Hirdetés

Új épületrésszel gazdagodik a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) vagyonkezelésében működő óbudai Urányi-Fábián vízitelep - derült ki a szövetség hírleveléből. Új emeletet építenek a tanmedence és a konditerem épületének tetejére, ahol egy tornatermet és egy komplett női szárnyat alakítanak ki öltözőkkel és szociális helyiségekkel.


Az árvíz után indultak be a fejlesztések

2013 nyarán a dunai árvíz jelentős pusztítást végzett az UTE vízitelepén. A károk helyreállításához komoly összefogás kellett. Első lépésként a létesítmény árvízvédelmét oldották meg, majd az MKKSZ-től kapott támogatásokból 2014-ben felújították a telep főépületét is. Ezek a munkálatok folytatódnak most a Tímár utcában.

A hírlevél szerint a vízitelepen az elmúlt 50 év legjelentősebb fejlesztése zajlik.

Az UTE az építkezést a kormánytól kapott létesítményfejlesztésre szánt összegből fedezi, amit a hat nagy fővárosi egyesület kapott.
 

Ősztől már használhatják a sportolók

A munkálatok a Tímár utcában néhány héttel ezelőtt kezdődtek, és várhatóan a nyár végéig tartanak. A létesítményben a sportolók felkészülése addig is biztosított. A kibővített épületrészt a tervek szerint szeptembertől használhatja majd a szakosztály.

Schmidt Gábor, a MKKSZ elnöke elmondta, hogy a kormánytól kapott kiemelt sportágfejlesztési támogatások jelentős részét arra fordítják, hogy az évtizedek alatt leromlott csónakházak megújuljanak. Eddig szerte az országban több mint 50 helyen történtek felújítások és bővítések. 

Mi épül?sportberuházásokuszodaépítésárvízvédelemÓbudatornaterem

Hírlevél

Hirdetés