2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Itt tart az Erdélyhez újabb gyorsforgalmi kapcsolatot teremtő útépítés
A sajtótájékoztatón készült képek mellett cikkünket a projekten június végén készült fotókkal is illusztráltuk

Itt tart az Erdélyhez újabb gyorsforgalmi kapcsolatot teremtő útépítés

magyarepitok.hu, mti

2023.08.30. 15:09 - Hegedűs Gergely/Szabó Ákos

A közel 30 kilométeres négysávos út mellett többek közt négy külön szintű csomópontot, két pihenőhelyet és a Kraszna folyó felett egy hidat is megépítenek.

Hirdetés

Nyírmeggyesen augusztus 30-án sajtótájékoztatót tartottak az M49-es gyorsforgalmi út fejlesztéséről. Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában az M3-as autópálya és a Szatmárnémeti közeli határátkelőhely között épül ki négysávos út. A beruházás most zajló első ütemét a Duna Aszfalt Építő Zrt. kivitelezi, ennek során 28,15 kilométer hosszan jön létre a gyorsforgalmi út első szakasza.

 

A sajtótájékoztatón készült képek mellett cikkünket a projekten június végén készült fotókkal is illusztráltuk

Lapunk júliusban egy részletes projektcikkel is jelentkezett az idén tavasszal elkezdett fejlesztésről, amelynek keretében jelenleg információink szerint a főpálya nagy tömegű földmű építése zajlik. A munka során többek közt négy külön szintű csomópontot, 22 hídműtárgyat, egy komplex és egy egyszerű pihenőhelyet alakítanak ki, illetve kerékpárutat építenek négy helyszínen. A Kraszna folyó felett is megépül egy híd, továbbá a folyó mentén egy mobilgátat is telepítenek.

 

 

A szerdai eseményen Lázár János, építési és közlekedési miniszter; Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere; Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Tilki Attila országgyűlési képviselő is részt vett.

 

Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere, Lázár János, építési és közlekedési miniszter és Tilki Attila országgyűlési képviselő

 

 

2026 végére elkészül az autópálya Szatmárnémetiig

A kabinet tervei szerint 2026 végére, a román kormánnyal történő együttműködés segítségével, autópálya fogja összekötni Nyíregyházát és Szatmárnémetit

- jelentette ki az építési és közlekedési miniszter.

 

 

Lázár János a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nyírmeggyes határában elmondta: a most épülő első szakasz folytatásaként a magyar-román határig megépül a másik, 17,5 kilométeres autópálya-szakasz is 150-160 milliárd forintos beruházási összeggel - fogalmazott a miniszter, hozzátéve, ezzel elhárul az akadály a két térség gazdasági és társadalmi együttműködése előtt.

 

 

Galéria

ÚtépítésDuna Aszfalt Zrt.NyírmeggyesÉpítési és Közlekedési MinisztériumSzatmárnémetiErdélyM49-es

Hírlevél

Hirdetés