2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Megújult telephelyről szolgálja ki ügyfeleit a PERI
fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Megújult telephelyről szolgálja ki ügyfeleit a PERI

magyarepitok.hu

2019.02.25. 11:11 - Antal Zsófia

A cég fővárosi telepét húsz éves használat után frissítették fel, valamint felszerelték a munkát jelentősen gyorsító automatizált rendszerekkel is.

Hirdetés

Megújította központi, a főváros XVIII. kerületében található telephelyét a zsaluzatokkal és állványzatokkal foglalkozó PERI Kft. A 33.000 m2-es telepet elsősorban a bérleti zsaluanyagok tárolására használják, a zsalupark eszközértéke meghaladja a 16 milliárd forintot.

A telken a 23.000 m2 betonozott rakterület mellett megtalálható:

  • egy 1275 m2 összterületű, kétemeletes irodaház, ezen belül egy 25 fő befogadására alkalmas, multimédiás eszközökkel felszerelt oktató-előadó,
  • egy 5200 m2-es korszerű műhelycsarnok,
  • és egy 430 m2-es kiállítási csarnok is.

A német PERI GmbH leányvállalataként Magyarországon 1990 óta jelen lévő cég 1999 óta használja a szóban forgó telephelyet, melynek betonborítása azóta – a kisebb felületi javításokat nem számítva – még nem került felújításra. Az eltelt közel húsz év alatt a betonfelület egyenetlenné vált, ami már veszélyt jelentett a zsaluanyagok targoncával történő mindennapi mozgatásában.

A képre kattintva galéria nyílik!

A felújítási munkálatokra a Peri az előre nem látható pótmunkákat is beleszámolva mintegy nettó 440 millió forint körül költött. A felújítási munkálatokat a budapesti DELTA-E Kft. nyerte el: a munkaterület átadás-átvételére 2017. augusztus 30-án került sor, a kivitelezés pedig 2018 december végéig tartott.

 

Automatikusan történik az anyagok rakodása

A kivitelezést részletes talajmechanikai szakvélemény előzte meg, mely 1,4 méteres mélységben határozta meg a teljes talaj és ágyazati rétegek cseréjét. Az összesen 18.500 m2-t érintő felújítás során:

  • -1,4 méter mélységig visszabontásra került a korábbi térbeton és az ágyazati réteg, valamint a feltöltés;
  • megtörtént az altalaj stabilizálása, majd kiépítésre kerültek az új ágyazati rétegek, melybe a korábbi térbetont darált betonként visszaépítették;
  • a 20 cm vastag új térbetont CP 4/2,7 betonminőségben készítették el.

Az anyagok elhelyezésénél azok hatékonyabb mozgatását és az ügyfelek minél gyorsabb kiszolgálását vették figyelembe. Online időpont foglalási rendszert, valamint rendszám felismerő rendszert és automatizált beléptető rendszert is kialakítottak. Mindez automatikusan arra a rakodási helyre irányítja az érkező gépjárműveket, ahová előző nap kikészítették az anyagokat. Így gyakorlatilag állásidő nélkül tudnak rakodni a gépjárművek. A telephelyi térbeton felújításával párhuzamosan új, egyirányú forgalmi rend is kialakításra került a telephelyen, a lean menedzsment elveknek megfelelően.

A külső terület felújítását követően a későbbi tervek között szerepel a PERI telephelyén lévő csarnokok belső korszerűsítése is.

Galéria

Mi épül?Peri Kft.

Hírlevél

Hirdetés