2024.03.28, Csütörtök
Az iskolakertben is tarthatnak órákat Budapest megújuló gimnáziumában
Képek forrása: csepel.hu

Az iskolakertben is tarthatnak órákat Budapest megújuló gimnáziumában

magyarepitok.hu

2019.03.07. 11:16 - Almási Krisztina

A főépület teljes korszerűsítésen esik át, ahol új könyvtárat is kialakítanak, valamint egy új aulát is létrehoznak, ahol szaktantermek és többfunkciós tornaterem is helyet kap majd.

Hirdetés

Hamarosan teljesen újjászülethet a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium – derül ki az uniós közbeszerzési adatokban szereplő tervezési kiírásból. A projekt részeként teljesen megújul a régi oktatási főépület, valamint a meglévő tornaterem bontásával új központi aulát terveznek tornatermi és szakoktatási szárnyakkal. Az iskola területén rendezik a kert és udvar állapotát, továbbá az infrastruktúrát is fejlesztik.

 

A képre kattinva galéria nyílik meg!

 

A háromemeletes, 5800 négyzetméteres főépület teljeskörű külső és belső felújításon esik majd át. A fejlesztés keretében többek közt modern tantermeket és öltözőszekrényeket alakítanak ki, valamint korszerűsítik a tantestületi épületrészeket. Az iskolában nagy hangsúlyt fordítanak az intézmény egykori tanára, Vermes Miklós szellemiségének megőrzésére, ennek jegyében könyvtárat, múzeumot és levéltárat létesítenek majd az épületben.

Kialakítják az intézmény új, 6500 négyzetméteres auláját-rendezvényterét, amely egyemeletes szakoktatási és tornatermi szárnnyal létesül majd. Az új épületrészen létrehoznak többet közt:

  • korszerű tantermeket és szaktantermeket,
  • kápolnát és imatermet,
  • többfunkciós osztható tornatermet lelátóval,
  • rendezvény- és dísztermet,
  • aulát.


Interaktív elemekkel és sportolási lehetőségekkel bővül a gimnázium

Az újjászületett intézményben nagy hangsúlyt fektetnek majd a diákok jó közérzetének biztosítására. Ennek részeként pavilonokat alakítanak ki az udvaron történő óratartáshoz, díszkertet és pihenő-tanulókertet hoznak létre, ezen kívül pedig közösségi és relaxációs tereket is létesítenek majd. Az épületben különféle interaktív elemeket is elhelyeznek.

Az iskola területén fejlesztik a kültéri sportolás lehetőségeit is. Ennek keretében futópályát alakítanak ki, innovatív időmérő eszközök beépítenek be, valamint megújítják a lefedhető, sportburkolatos pályákat is.

Az infrastruktúra-fejlesztés részeként felújítják a gyalogos útvonalakat és a kerítést, illetve rendbe teszik az udvart és a zöldfelületeket. A gimnázium környékén rendezik a parkolási problémákat és új forgalmi rendet alakítanak ki.

Galéria

iskolaépítésMi épül?iskolafelújításCsepeloktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés