2024.04.18, Csütörtök
Háromszorosára nő a legnagyobb zalai sütőipari üzem kapacitása
A Zalaco egyik üzeme (gzf.hu)

Háromszorosára nő a legnagyobb zalai sütőipari üzem kapacitása

MTI

2019.04.29. 17:14 - Almási Krisztina

Az új, 6000 négyzetméteres csarnokban új gyártósorokat is elhelyeznek, és már idén elindulhat az új üzemrészben a termelés.

Hirdetés

Több mint 4 milliárd forintból épít új üzemcsarnokot Zalaegerszegen a Zalaco Zrt., és ezzel megháromszorozza eddigi sütőipari kapacitását.

Az új, 6000 négyzetméteres csarnok kétszer akkora lesz, mint a korábbi épület, a kapacitás viszont megháromszorozódik – az új üzemben, már a közeljövőbeli bővítésként, további gyártósor elhelyezésére is lehetőség lesz. 2014-ben 1,3 milliárd forintos beruházással hozták létre a zalaegerszegi északi ipari parkban az új üzemcsarnokukat, amelyet most – 836 millió forintos kormányzati támogatás felhasználásával – bővítenek új épülettel.

A Zalaco első lépcsőben fagyasztott pogácsát állít elő, mert erre az igény 70 százalékkal nagyobb, mint néhány éve volt, a bővítéssel pedig az eddigi szűkös exportot is növelni tudják Ausztriába, Szlovákiába, Horvátországba és Szerbiába.


Már idén elindul a termelés az új csarnokban

Az összesen közel 1000 embert foglalkoztató cég a Dunántúl szinte teljes területén jelen van üzleteivel, Pest megyét és a fővárost kivéve. Az új üzemcsarnokban ősszel kezdődik a próbaüzem, majd várhatóan az év végén indul el a termelés.

A város és Zala megye egyik meghatározó cégeként közel 70 éve működik a Zalaco, 2001 óta családi tulajdonban van. Magyarországon ma közel 1100 sütőipari vállalkozás több mint 16 ezer embert foglalkoztat, és évente 160 milliárd forint összbevételt termel.

Mi épül?Zalaegerszegüzemépítésüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés