2024.04.24, Szerda
Havi 150 kamionnyi terméket generál ez az építőipari fejlesztés

Havi 150 kamionnyi terméket generál ez az építőipari fejlesztés

mti

2019.05.08. 08:33 - Hegedűs Gergely

A lakóépületeket egyre inkább tripla üvegezéssel építik majd, emiatt folyamatosan nő a kereslet a hangszigetelő laminált üvegek iránt.

Hirdetés

Orosházán átadták az amerikai érdekeltségű Guardian Glass gyárában az új lamináltüveg-gyártó üzemet. A 330 főt foglalkozató orosházi gyárban átadott gyártósor havonta 150 kamionnyi terméket állít elő, amelyek 80 százaléka a külpiacokon fog gazdára találni.   


A biztonsághoz ez a leghatékonyabb megoldás

Guus Boekhoudt, a Guardian Glass alelnöke és a Guardian Europe ügyvezető igazgatója azzal indokolta a a 4,1 milliárd forintba kerülő beruházást, hogy egyes országok szabályozásai a külső nyílászárók és beltéri üvegek esetében is megkövetelik a biztonságos üvegek használatát, amire a laminált üveg a leghatékonyabb megoldás.     

Az ipari és lakossági épületek esetében egyaránt nő az igény a zajcsökkentésre, ami miatt megnövekedett a hangszigetelő laminált üvegek iránti kereslet"

- mondta a vezető. "A lakóépületeket egyre inkább tripla üvegezéssel építik majd, ami azt eredményezi, hogy még nagyobb lesz a kereslet az ilyen típusú üvegek iránt."


Jelentős útfejlesztést kap a térség

Az átadó eseményen a külgazdasági és külügyminiszter is részt vett. Szijjártó Péter bejelentette, hogy a kormány a múlt héten döntött arról, hogy

a lehető leggyorsabban felújítják az Orosháza és Szentes közötti utat.

"A következő esztendő végére - a most készülő M44-es gyorsforgalmi úttal együtt - nagyságrenddel javul a térség közlekedési infrastruktúrája, további befektetéseket segítve" - tette hozzá.    

Az orosházi gyár árbevétele 2017-ben elérte a 25 milliárd forintot, és 2018-ban még tovább növekedett. A Guardian Glass 11 európai országban működtet síküveggyárat, többek között Lengyelországban, Németországban és Oroszországban. A cég a Guardian Industries legjelentősebb vállalata, a világ legnagyobb sík-, bevonatos- és megmunkált- üvegtermék-előállítója. A Guardian-vállalatok 18 ezer embert foglalkoztatnak. A Guardian a Koch Industries Inc. 100 százalékos leányvállalata.

Mi épül?építőipari gyártóképítőipari cégekGuardian GlassOrosháza

Hírlevél

Hirdetés