2024.04.25, Csütörtök
Újabb parkolóházat épít Győrben a WHB
illusztráció

Újabb parkolóházat épít Győrben a WHB

magyarepitok.hu, kisalfold.hu

2019.05.11. 10:11 - Hegedűs Gergely

A győri kórház parkolási gondjait megoldó épület több mint félezer férőhellyel és napelemekkel jön létre. A kórház belső területén is épülnek új parkolók.

Hirdetés

Parkolóház épül Győrben a West Hungária Bau Kft. kivitelezésében - derül ki a közbeszerzési adatokból. A magasépítő cég decemberben az Euro Generál Zrt.-vel közösen adott át egy belvárosi parkolóházat, most pedig a Petz Aladár Kórház parkolási gondjait orvosolja.

A létesítményt a Vasvári Pál utcával párhuzamosan futó, jelenleg túlterhelt két parkolóutca helyén húzzák fel. A TED-en megjelent adatok szerint beépítésre kerülő telekre 560 darab parkolót terveznek, melyből 12 szolgálja a mozgáskorlátozottakat.


Egy ideiglenes parkolót is létrehoznak

A háromszintesre tervezett parkolóház közepén, a kórház felőli oldalon kerülnek kialakításra a kiszolgáló helyiségek és a lépcsőházak, így ezek a Kórház és a Rendelőintézet felől a teljes forgalom keresztezése nélkül elérhetőek. Az épület tetején napalemeket helyeznek el.

 

látványterv - kisalfold.hu

A beruházásban a kórház területén belül is bővül a parkolótér, ide 132 parkolót terveznek, ez a rész nem nyílik meg a közforgalom számára.

A kisalfold.hu korábbi cikke szerint a Petz-kórház évente több mint egymillió járó- és csaknem 59 ezer fekvőbeteget lát el évente.

A kivitelezőnek a jelentős forgalom miatt az építkezés idejére egy ideiglenes parkoló kiépítését is vállalnia kellett a volt Vadász-laktanya helyén, ami által 250 férőhely jön létre nem messze a kórháztól.

Mi épül?WEST HUNGÁRIA BAU Kft.közlekedésfejlesztésGyőrparkolók

Hírlevél

Hirdetés