2024.05.23, Csütörtök
Erkélyes, 120 lakásos társasház épül az Árpád híd szomszédságában
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Erkélyes, 120 lakásos társasház épül az Árpád híd szomszédságában

magyarepitok.hu

2019.06.26. 08:07 - Almási Krisztina

Az Épszerk-Pannónia Invest a tízszintes lakókomplexumnál jelenleg a szerkezetépítés befejező fázisában tart, kulcsrakész állapotba jövő őszre kerülnek a lakások.

Hirdetés

Egy 120 lakásos társasház épül a főváros XIII. kerületében, a Jakab József utcában az Épszerk-Pannónia Invest Építőipari Kft. kivitelezésében. A projekt az OTP Ingatlan Zrt. beruházásában 2018 augusztusában indult el földmunkákkal és régészeti feltárásokkal. Ezt követték a szerkezetépítési munkálatok, melyek jelenleg is tartanak és a jövő hónapban fejeződnek be.

Az épület összesen tíz szintes: pincéből, földszintből és 8 emeletből áll. A társasház érdekessége az épületszárnyanként különböző irányba lejtő ferde tetőfödém, mellyel számos tetőterasz kialakítása vált lehetővé. Jelenleg ennek a födémnek és a 8. emeleti függőleges szerkezeteknek az építése zajlik.

 

A képre kattintva galéria nyílik meg!


A cég a saját innovatív megoldásaival kivitelezi az épületet

Az épületbe tervezett lépcsőkarok egy részét a helyszínen gyártották előre, másik részét pedig a cég telephelyén készítették el saját acél lépcsősablonok segítségével. A lakásokhoz tartozó erkélylemezek szintén helyszínen előregyártott elemek, melyek elhelyezése kihívást jelentett azok nagy száma miatt és mert egymáshoz képest eltolva helyezkednek el a homlokzaton. Ezeknek a megvalósítása a falakon keresztül kilógatott acél gerendákról visszatámasztva történt meg.

 

A kivitelezés során az ütemterv gyorsítása érdekében a falak építéséhez szőnyegvasalást alkalmaztak, melyeket a cég a telephelyén működő saját szőnyeggyártó-géppel állított elő. A vasalást az építkezés helyszínén szerelték össze egy erre a célra elkülönített területen, majd toronydaruval emelték a helyére a komplett falvasalást. Az ezekhez szükséges, illetve a födémek alsó-felső hálója közti távolságtartást biztosító segédszerkezetet is a cég saját trigongyártó gépével állították elő.

Az Épszerk-Pannónia Invest nyerte el a ház kulcsrakész befejezését is – ennek kapcsán a napokban indulnak a falazási és alapszerelési munkálatok. A teljes projektet várhatóan jövő év októberében fejezik be.

 


A Peri és a Doka termékei is jelen vannak az építkezésen

A kivitelezés során összesen 8 000 köbméter betont, 43 500 négyzetméter zsalut és 1200 tonna betonacélt építenek be.

Az összes zsaluzási mennyiségből 26 ezer négyzetmétert tesznek ki a függőleges szerkezetek, mivel az épület 10 centiméter széles válaszfalain kívül minden fal vasbetonból készül. Ezek építéséhez Doka Top 50 nagytáblás falzsalurendszert használnak, ami biztosítja a glettelésre alkalmas, sík felületet. A födémeket Peri Skydeck zsaluzattal készítik, mely a különösen rövid zsaluzási időnek köszönhetően a gyors haladást segíti elő. A felhasznált zsaluzatok mind a cég saját eszközállományát képezik.

 

 

Galéria

Mi épül?BudapestlakóépületÉpszerk-Pannónia Invest Kft.Peri Kft.

Hírlevél

Hirdetés