2024.03.19, Kedd
Már folynak a kutatások a Széchenyi István Egyetem új központjában
Fotó: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Már folynak a kutatások a Széchenyi István Egyetem új központjában

magyarepitok.hu, kisalfold.hu

2019.06.25. 14:42 - Gyöngyösi Klaudia

A WHB és az Euro Generál által kivitelezett, három épületből álló objektumban a laboratórium mellett egy elektromosmotor-vizsgáló és egy turbótesztpad is helyet kapott.

Hirdetés

Átadták a Széchenyi István Egyetem Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központját (FIEK) Győrben. A beruházás 14 milliárd 250 millió forintból a West Hungária Bau Kft. és az Euro Generál kivitelezésében valósult meg.

A három épületből álló központban kialakítottak:

  • egy csomagolásvizsgáló laboratóriumot,
  • egy belső égésű és elektromosmotor-vizsgálót,
  • egy turbótesztpadod,
  • valamint a menedzsment campust is, ahol programokkal, tanácsadással és képességfejlesztéssel segítik a kis- és közepes vállalkozásokat.
A képre kattintva galéria nyílik!

További hét hasonló intézmény létrehozását tervezik

„A győri FIEK-kel szembeni elvárás, hogy növelje Magyarország beruházási vonzerejét, és a kontinens legjobb tudásával rendelkező szakemberek révén az autóipari kutatások egyik legfontosabb helyszínévé váljon” – mondta Szijjártó Péter a FIEK ünnepélyes átadóján.

Kiemelte még, hogy a FIEK mellett további hét ilyen intézményt hoznak létre az országban. A gazdaság fejlődése alapvetően az oktatáson múlik, ezért a győri egyetemben az autóipar valós igényein alapuló fejlesztéseket végeznek.

A központban már folynak olyan kutatások, amelyek az Audi Hungariával karöltve indultak el. Ilyenek például a súrlódástani és emissziós vizsgálatok, a virtuális valóság alapú megoldások kutatása az autóiparban és a matematikai kutatások is.

Galéria

Mi épül?WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Euro GenerálGyőrtudományinnováció

Hírlevél

Hirdetés