2024.04.23, Kedd
A Bayer Construct fejezi be a Millennium Városközpont építkezését
Látványtervek: millenniumgardens.hu

A Bayer Construct fejezi be a Millennium Városközpont építkezését

realista.hu, magyarepitok.hu

2019.07.10. 14:43 - Szabó Ákos

A Rákóczi-híd lábánál fekvő városnegyed utolsó projektje, a Millennium Gardens irodaház munkálatai már a szerkezetépítési szakaszba léptek.

Hirdetés

Egy éve számoltunk be arról, hogy letették a TriGránit fejlesztésében épülő Millennium Gardens irodaközpont alapkövét. A 37 ezer négyzetméternyi bérbeadható irodát magába foglaló épület alapozási munkáit a Swietelsky Magyarország Kft. részvételével végezték el, a jelenleg már zajló magasépítést pedig a Bayer Construct Zrt. kivitelezi – írja a realista.hu.

 

 

A beruházás azért is jelentős, mert a 10 emeletes Millennium Gardens a Millennium Városközpont utolsó eleme. A zöld megoldásokkal megtervezett, BREEAM Very Good minősítésnek megfelelő épület a Művészetek Palotája, a Nemzeti Színház és a K&H székház közvetlen szomszédságában, a Duna-parton helyezkedik el a Rákóczi híd lábánál.

 

Több mint 500 parkolóhelyet is átadnak

 

 

Most az építkezés folyamatáról Tom Lisiecki Trigránit-vezérigazgató árult el részleteket. "A vasbetonfalak, pillérek és vasbetonmag megépítésével az A-kategóriás, egyedülálló formavilágú irodaház a tervek szerint idén október végére éri majd el a földszintet, a leendő bérlők pedig 2021 második felétől foglalhatják el az épületet" - fejtette ki az üzletember.

Az A kategóriás irodaházban a környezettudatosság jegyében több mint 200 kerékpár tárolására alkalmas kerékpártárolót is kialakítanak zuhanyzókkal és öltözőkkel együtt. Emellett az irodaépületben elektromosautó-töltőhelyeket is átadnak majd. A komplexumot egy több mint 500 férőhelyes parkoló fogja kiszolgálni.

 

 

Mi épül?Bayer Construct Zrt.BudapestTriGránitSwietelsky Magyarország Kft.Ferencvárosiroda

Hírlevél

Hirdetés