2024.03.28, Csütörtök
A szegedi Fehér-tó melletti temetőhöz épít kerékpárutat a Délút
Illusztráció (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

A szegedi Fehér-tó melletti temetőhöz épít kerékpárutat a Délút

magyarepitok.hu, szatymaz.hu

2019.07.26. 10:49 - Szabó Ákos

A már meglévő biciklis hálózathoz kapcsolódó, több mint 2,3 kilométer hosszú szakasz Szatymazból indul el.

Hirdetés

A közvetlenül Szegedtől északra fekvő Szatymaz József Attila utcánál található Szent István templomjától kiindulva alakít ki 2,33 kilométer hosszan új kerékpárutat a Délút Kft. – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból és a település honlapjáról. A szintén Csongrád megyei cég a projektet nettó 139 millió forint költséggel végzi el, amit az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával finanszíroz a település önkormányzata.

Az újépítésű kerékpárút Szatymaz templomától a település temetőjébe tart majd, ahol a szegedi Fehér-tó kilátójához vezető műút csomópontjában ér véget. A szakaszt 2,5 méter széles pályával alakítják ki, melyhez még 50 centiméteres padka csatlakozik majd. Az építkezés része még két 12,5 méter hosszú kerékpáros híd kialakítása is. Emellett még közműkiváltási feladatokat is elvégeznek.

A szegedi Fehér-tó a Pusztaszeri Tájvédelmi körzetben fekszik, Magyarország legnagyobb szikes (sós, lúgos vízű) tava. Mellette fut a két kilométer hosszú Sirály-tanösvény, melynek része a tóra néző kilátó is. A Fehér-tó madárvilága különösen gazdag, mintegy 280 különböző faj él környezetében.

 

A Fehér-tó élővilága (nationalgeographic.hu)
Mi épül?Délút Építő és Bányászati Kft.Szatymazkerékpárút

Hírlevél

Hirdetés