2024.04.24, Szerda
Fontos tehermentesítő út újul meg Miskolcon
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Fontos tehermentesítő út újul meg Miskolcon

magyarepitok.hu

2019.07.03. 10:33 - Hegedűs Gergely

A HE-DO közel két kilométeren teszi rendbe a Szinva-patak mentén futó négysávos utat.

Hirdetés

A TED-en megjelentek szerint a HE-DO Kft. végzi el Miskolcon a Kiss Ernő utca felújítását. A nettó 294,9 millió forintos beruházásban a város egyik legfontosabb közlekedési folyosója újul meg.

A déli tehermentesítő néven is ismert utca Miskolc és Diósgyőr között biztosít kelet-nyugati irányú kapcsolatot, a Szinva-patak mentén haladva.

A kétszer két sávos utcát 1922 méteres szakaszon, a Vasgyári utca és a Wesselényi utca között teszi rendbe a nógrádi kötődésű vállalat. A felújítással az út vonalvezetésében változás nem történik.


Erre számíthatnak a környéken élők

A borsodhir.hu tájékoztatása szerint a projektet két ütemben bonyolítják le. Az első során szakaszos sávlezárás mellett helyezték át a külső sávban az úttesten lévő vízelvezető-nyílásokat.

A második szakasz jelenleg is zajlik: többek közt a meglévő aszfalt felmarását, az aknafedelek szintbe helyezését és az új szegélykövek lerakását végzik, majd két kilométer hosszban terítenek új aszfaltot. A munkavégzésnek ebben az időszakában irányonként egy-egy forgalmi sáv lesz majd járható.

Mi épül?HE-DOMiskolcDiósgyőr

Hírlevél

Hirdetés