2024.04.19, Péntek
Régen várt fejlesztést adtak át Pécsen
mti.hu

Régen várt fejlesztést adtak át Pécsen

mti.hu, pecsma.hu

2019.07.15. 15:49 - Gyöngyösi Klaudia

A beruházás részeként a piac mellett a köztereket és a utakat is felújították.

Hirdetés

Átadták a korszerűsített pécsi uránvárosi piacot és felújított köztereit. A projekt részeként megújították a piacot, fejlesztették a zöldterületeket, tucatnyi új üzlethelyiséget és kerékpárutat is építettek. A 2017 második felében indult fejlesztést 580 millió forintból valósította meg a pécsi önkormányzat.

A felújításoknak köszönhetően télen is meleg környezetet biztosítanak majd az árusoknak, valamint nyáron könnyen szellőztethetővé tették az épületet.

 

A beruházást azért indították el, mert az ott élők egyik régi kívánsága volt a rossz állapotban lévő piac felújítása. Az Uránvárosi Konzultáció során kiderült, a városrész egyik legégetőbb problémájának tartották a helyiek a régóta elhanyagolt piacot és környékét.

 

Mintegy 900 négyzetméternyi kereskedelmi terület újult meg

A közterületeket és zöldfelületeket érintő fejlesztések során:

  • közel kétezer négyzetméteren füvesítettek,
  • négyezer cserjét ültettek,
  • három játszóteret hoztak létre,
  • kutyafuttatót és kerékpártárolókat építettek,
  • valamint tizenkétezer négyzetméternyi utat és járdát aszfaltoztak le, több mint háromezer négyzetmétert pedig térkővel fedtek le.

 


A fejlesztések tovább folytatódnak

Decsi István, Pécs alpolgármestere az átadón elmondta, hogy kilenc éve képviseli a helyieket, azóta fejlesztik a középváros méretű településrész különböző pontjait, létesítményeit.

A helyiekkel folytatott Uránváros Konzultáció eredményeinek megfelelően az itt élők igényeket figyelembe véve folytak és folynak a munkálatok. Óvodák, rendelők újultak meg, járdákat, utakat újítottak fel és új parkolókat hoztak létre. Emellett folyamatban van a város egyik legnagyobb rendelőintézetének felújítása és azmorvosi eszközök cseréje is - közölte az alpolgármester.

Hozzátette: hamarosan korszerűsítik a városrész fő közlekedési tengelyét, és modernizálnak egy nagy szabadidőparkot is.

Mi épül?Pécspiacokközterekkerékpárútjátszótér

Hírlevél

Hirdetés