2024.03.19, Kedd
Sportközpontot kap a budai műemléki gimnázium
kultura.ujbuda.hu

Sportközpontot kap a budai műemléki gimnázium

magyarepitok.hu

2019.07.17. 10:29 - Almási Krisztina

Az oktatási intézmény egy négyszintes, 3700 négyzetméteres alapterülettel bíró sportközpontot kap, amely 1440 fő befogadására lesz alkalmas.

Hirdetés

A Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban sportközpont létesítése és belső átalakítási munkálatok kezdődnek meg a kivitelező megtalálása után – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

A négyszintes sportközpontot közel 3700 alapterülettel készül majd el. A létesítmény 1440 fő befogadására lesz alkalmas és egy 150 fős lelátó is épül.  A beruházás keretében közel 7000 köbméter földkiemelés történik meg. A központban 1920 négyzetméteres sportparkettás padlórendszert alakítanak majd ki és 20 darab felülvilágító kupolát helyeznek el.

A műemléki gimnáziumépületen belüli átalakítások több mint 1700 négyzetméternyi területet érintenek. A földszinten elvégzik:

  • a nagytornaterem helyén étkező kialakítását 180 fős befogadóképességgel,
  • az öltözők helyén melegítőkonyha kialakítását,
  • a kistornaterem helyén raktár kialakítását,
  • a testnevelő tanári szoba helyén vizesblokk kialakítását
  • a régi konyha és ebédlő helyén tantermek kialakítását,
  • a porta mögötti tanterem helyén az orvosi szoba elhelyezését.

Az első emeleten a kistornaterem, a konditerem és szertár helyén a könyvtárat helyezik el, az orvosi szoba helyén pedig tanári dolgozószobát és tárgyalót alakítanak ki. A harmadik emeleti fizika szaktanterem visszakapja funkcióját, a 4. emeleten pedig a könyvtár helyén tantermeket létesülnek.

Mi épül?Budapestsportberuházásoksportcsarnokoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés