2024.04.19, Péntek
Százhúsz hektárral bővítik a miskolci ipari park területét
Illusztráció

Százhúsz hektárral bővítik a miskolci ipari park területét

MTI

2019.07.02. 16:19 - Almási Krisztina

A fejlesztés keretében megoldják a terület ivóvízellátását és szennyvízelvezetését, valamint a Hejő-malomárok mederrendezésére is sor kerül.

Hirdetés

Százhúsz hektárnyi területtel bővítik Miskolcon a déli ipari parkot, a fejlesztéshez az önkormányzat csaknem kétmilliárd forintot nyert uniós pályázaton.

A fejlesztés célja úgy kialakítani az ipari parkot, hogy összhangban álljon a befektetői igényekkel, valamint megfelelő infrastruktúrával és rendezett tulajdoni viszonyokkal rendelkezzen. Mindezek elengedhetetlenek ahhoz, hogy új vállalkozások települjenek be a területre.

A Budapest-Miskolc autópályáról a város felé bevezető, 304-es úttól délre eső, mintegy 120 hektáron kezdődött meg a zöldmezős beruházás. Ennek részeként megoldják a terület ivóvízellátását és szennyvízelvezetését, valamint építenek egy záportározót, amely a terület csapadékvíz-elvezetésére alkalmas. Ezen kívül sor kerül a Hejő-malomárok mederrendezésére és egy 10 megawatt teljesítményű villamosenergia-hálózat kiépítésére is.

Miskolc fejlődése, a befektetők vonzása és az új munkahelyek teremtése szempontjából fontos, hogy a város megfelelő iparterületet tudjon kínálni a potenciális befektetőknek.

 

Mi épül?Miskolcipari park

Hírlevél

Hirdetés