2024.03.28, Csütörtök
Aston Martin-szalon nyílik az M3-as mellett
Illusztráció (astonmartin.com)

Aston Martin-szalon nyílik az M3-as mellett

mti

2019.08.02. 11:19 - Szabó Ákos

A Gablini-csoport építi át Budapest határában található autókereskedését, több száz millió forintos ráfordítással. Itt fogják árulni a brit luxusmárkát.

Hirdetés

Importőri szerződést kötött csütörtökön a luxusautó-gyártó Aston Martin a Gablini-csoporttal, amely jövő májusban szalont nyit Magyarországon az angol cég autóinak forgalmazására. Az aláírás alkalmából tartott sajtótájékoztatón elhangzott:

a márkát Magyarországon vezetik be a közép-kelet-európai térségben először, ez a szalon szolgálja majd ki Szlovéniát, Horvátországot, Szerbiát, Bosznia-Hercegovinát és Albániát is.

A Gablini-csoport a tulajdonos közlése szerint több száz millió forintot fordít az M3-as autópálya mellett elhelyezkedő szalon kialakítására. A jelenleg átépítés alatt lévő 1800 négyzetméteres telephelyen 300 négyzetméteren helyezik majd el az Aston Martin modelljeit.

 

Sportos luxusautókat árulnak majd a fővárosban

 

Az Aston Martin gaydoni gyára az Egyesült Királyságban (tradeuniquecars.com.au)

Thomas Kiesele, az Aston Martin európai elnöke azt hangsúlyozta, hogy az Aston Martin a következő években megújítja a termékportfóliót, 7 új modellel áll elő, melyekkel sportosabb irányba mozdulnak el. Kérdésre válaszolva kifejtette, hogy 2018-ban 1000 Aston Martin autót adtak el, az idei első fél évben pedig 22 százalékkal bővültek az eladások.

A Gablini-csoport több mint 30 éve van jelen a magyarországi újautó-kereskedelemben, az Aston Martin lesz a hatodik márka, melyet a vállalkozás forgalmaz. Jelenleg öt telephelyen dolgoznak Budapesten és vonzáskörzetében, tavaly 2000 autót értékesítettek ezekben. A csoport árbevétele 2018-ban elérte a 17 milliárd forintot.

Hírlevél

Hirdetés