2023.03.26, Vasárnap
Az iskolát már átadták, a kézilabdacsarnokot építik Tatabányán
tata.hu

Az iskolát már átadták, a kézilabdacsarnokot építik Tatabányán

mti.hu

2019.08.29. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

Az 1500 négyzetméteres kézilabdacsarnok a KÉSZ Zrt. kivitelezésében valósul meg.

Hirdetés

Átadták a Laterex Építő Zrt. által felújított Árpád Gimnáziumot Tatabányán. A kétmilliárd forintot meghaladó beruházás a Modern Városok Program keretében valósult meg. A középiskola mellé a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. új, szabványos kézilabdacsarnokot is épít egymilliárd forintból.

A gimnázium Komárom-Esztergom megye második legjobb oktatási intézménye. Felújítása után nemsokára elkészül a középfokú kollégium épülete, majd a szakképzési központ és végül a régi bányakórház helyén a katolikus gimnázium is.

Kovács Miklós igazgató az átadón elmondta: az intézmény a rekonstrukció után reálgimnáziumként működik tovább, ahol kiemelt a matematika, az informatika és az idegen nyelvek oktatása. A felújítás évtizedek óta a legnagyobb mértékű, egyösszegű fejlesztés Tatabánya oktatási rendszerében.

 

A felújításnak hála több diákot vehetnek fel az intézménybe

 A Modern Városok Program keretében:

  • a gimnázium bútorzatát, szertári kellékeit és audiovizuális eszközeit is kicserélték,
  • új tantermeket, szaktantermeket, szertárakat és laborokat hoztak létre,
  • valamint előadótermet és új aulát alakítottak ki.

A felújított intézménybe a korábbinál több diákot vehetnek fel, a létszám meghaladhatja a hatszáz főt. A felújítás ideje alatt a gimnázium egy általános iskola korábban üresen álló szárnyában működött.

 

Novembertől már a kézilabdacsarnokot is használatba vehetik a diákok

A gimnázium felújításához kapcsolódóan a középiskola telkén belül 1500 négyzetméteres új, akkreditált méretű kézilabdacsarnokot épít a Tatabányai Sport Club (TSC). A csarnokot délelőtt a gimnazisták használhatják, délután pedig az utánpótlás nevelésben tölthet be szerepet.

A november elejére elkészülő létesítmény alkalmas lesz edzőmérkőzések és kisebb tornák megrendezésére. Tatabánya önkormányzata 292 millió forinttal támogatja a beruházást, a TSC 53 millió forintot tesz a projektbe, a fennmaradó 620 millió forint pedig társasági adóból folyik be.

Mi épül?KÉSZ CsoportLATEREX Építő Zrt.iskolafelújítássportcsarnoksportberuházások

Hírlevél

Hirdetés