2022.10.07, Péntek
Magyar húsipari cég épített új üzemet Kaposváron
Fotók: privathus.hu

Magyar húsipari cég épített új üzemet Kaposváron

origo.hu

2019.08.12. 11:39 - Hegedűs Gergely

Az új piacok megszerzését célzó kapacitásbővítésben napelemeket is telepítettek, technológiai és informatikai fejlesztések is történtek.

Hirdetés

Kétmilliárd forintos húsipari beruházásról számol be az Origo a Privát-Hús Kft. közleményére hivatkozva. A húskészítményeket gyártó és forgalmazó vállalat komplex fejlesztést valósított meg Kaposváron megnövelve a kapacitását.

A mintegy 742 millió forintos európai uniós támogatást élvező projektben egy új 3300 négyzetméteres üzemet építtettek a meglévő épületükhöz csatlakozva.

Emellett új termelő berendezéseket, gépeket vásároltak. A projektnek része volt új technológiai rendszerek, kapacitások kialakítása, a termelést irányító informatikai rendszer fejlesztése és napelemek telepítése is.


150 féle terméket állítanak elő

A magyar tulajdonú társaság 20 százalékos kapacitásbővüléssel számol a szárazáru gyártást, a csomagolást és a raktározást érintő beruházás révén. Az 1992-ben alapított Privát-Hús Kft. húskészítmények gyártásával, tőkehús előállításával, illetve kis- és nagykereskedelmével foglalkozik. A termelés 98 százalékát belföldön értékesíti, a 2 százaléknyi export Csehországba, Németországba, Lengyelországba, Angliába, valamint Grúziába irányul.

A Privát-Hús a közlemény szerint arra törekszik, hogy a multinacionális élelmiszerláncok révén és az exportpiacok megszerzésével bővíteni tudja vevőkörét.

A társaság 150-féle termékből 6500 tonnát állít elő évente a központi telephelyén, és négy kiskereskedelmi üzletet üzemeltet a somogyi megyeszékhelyen. A Privát-Hús 2018-ban 6,4 milliárd forint árbevételt és 448 millió forint adózás előtti eredményt ért el. 2019-re 6,6 milliárd forint árbevételt és 50 millió forint adózás előtti eredményt terveznek.

Mi épül?Kaposvárüzemépítésélelmiszeripar

Hírlevél